Spreekuur formulierenservice van start

Foto: Gemeente Tubbergen

Vanaf 8 oktober 2020 gaat het spreekuur Formulierenservice van start aan de Julianastraat 21 in Tubbergen.

Inwoners van de gemeente Tubbergen kunnen elke donderdagmorgen tussen 9 en 10 uur binnenlopen met papieren en brieven waar ondersteuning bij nodig is.

De eerste vrijwilligers zijn intussen van start gegaan om inwoners te helpen met het ordenen en bijhouden van de administratie, het maken van een budgetplan, het aanvragen van bepaalde voorzieningen en toeslagen en indien nodig, helpen de juiste ondersteuning te krijgen tijdens een schuldhulpverleningstraject. “Administratie kan soms best lastig zijn om bij te houden door alle verschillende brieven en mails die binnen komen. Met de formulierenservice kunnen we ervoor zorgen dat de brieven zich niet opstapelen en dat iedereen die er zelf niet helemaal uit komt geholpen kan worden”, geeft wethouder Hilde Berning aan.

Hans Weusthof, directeur van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland is blij dat de formulierenservice van start gaat. “Met deze formulierenservice brengen we onze dienstverlening dichtbij de inwoners en dat is wat we willen. We zijn blij dat er vanaf 8 oktober wekelijks een inloopspreekuur van start gaat.”

Wie wel dergelijke ondersteuning kan gebruiken of het recht op bepaalde voorzieningen eens wil laten onderzoeken, kan zich tijdens het spreekuur melden.
Meer informatie is beschikbaar middels [email protected] of via coördinator Marc Oude Vrielink op tel 06-3436 0624.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden