Dwangsom voor eigenaar vakantiehuisje in Reutum

Ingang recreatiepark Noordikhoeve aan de Reutummerweg in Reutum
Foto: Google Maps

Er dreigt een bestuurlijke boete van 10.000 euro per maand voor de eigenaar van een woning op recreatiepark Noordikhoeve aan de Reutummerweg te Reutum.

Hier is permanente bewoning niet toegestaan. Uit diverse controles is echter gebleken dat het huisje met nummer 19 wel degelijk bewoond wordt.

De controleurs kwam in actie nadat de gemeente in september 2019 “diverse handhavingsverzoeken” ontving. Gedurende een lange periode zijn er controles uitgevoerd bij de recreatiewoningen, waarbij bleek dat op de huisnummers 19, 23 en 31 het gebruik (mogelijk) in strijd met de regels is. De eigenaren en bewoners zijn hier vervolgens op geattendeerd.

Inmiddels is bij nummer 23 geen sprake meer van permanente bewoning en staat nummer 31 leeg, omdat het verkocht is.

Het gemeentebestuur is van plan handhaving voort te zetten en wil de woningeigenaar van huisnummer 19 formeel aanspreken. Die krijgt maximaal 9 maanden de tijd om de permanente bewoning van de Reutumse vakantiehuisje op te heffen. Doet diegene dat niet, dan is men de gemeente Tubbergen een maandelijkse dwangsom van 10.000 euro verschuldigd – met een maximum van 40.000 euro.

Reacties