Kinderraad aan de slag

Niet de kinderen uit het artikel
Foto: CC0

De gemeente Tubbergen vindt niet alleen de mening van haar volwassen inwoners van belang, maar wil ook graag weten wat de jeugd belangrijk vindt.

Daarom is er naast de kinderburgermeester nu ook een Kinderraad. De volgende kinderen maken hier deel van uit:

  • Lili Velthof en Seepa Ibrahim uit Albergen
  • Matt Droste uit Fleringen
  • Huub Kleijssen en Luca Abbink uit Geesteren
  • Nadine Elsgeest en Brechtje Schuttevaar uit Harbrinkhoek/Mariaparochie
  • Charlotte Bernds en Jorn Kienhuis uit Langeveen
  • Sietze Sauer en Mees Linders uit Manderveen
  • Fay van Bruggen en Eva Kuis uit Reutum
  • Liv Nijland en Tije Renes uit Tubbergen
  • Karina Boksebeld en Mees Ensink uit Vasse

Zij vergaderen ongeveer vier keer per jaar onder leiding van burgemeester Haverkamp en kinderburgemeester Kristy Geuke.

Onder toeziend oog van burgemeester Haverkamp, de wethouders en een vertegenwoordiging van de raadsfracties werd de Kinderraad op 2 december officieel geïnstalleerd. Dit kon vanwege corona helaas niet fysiek en gebeurde daarom via een digitale meeting. Geen probleem voor de jeugd van vandaag de dag. Digitaal spraken zij hun belofte uit aan alle kinderen van de gemeente Tubbergen om een goed kinderraadslid te zijn. Zo gaf Liv aan het leuk te vinden om samen met andere kinderen na te denken over dingen die belangrijk zijn voor de gemeente. Voor Fay is het belangrijk dat elk kind zich kan laten horen en dat ze veilig zijn. En Sietze beloofde dat hij graag andere kinderen in de gemeente wil helpen.

Het college en de raadsleden werden zichtbaar blij bij het horen van de mooie beloftes.

Frisse inzichten

Vanaf nu denken de kinderraadsleden samen met kinderburgemeester en voorzitter Kristy Geuke mee over de toekomst van de gemeente. Niet alleen over onderwerpen van de gemeenteraad, maar ook met eigen inbreng. “Ik vind het mooi om te zien hoe iedereen zich wil inzetten voor de kinderen en dit ook beloofd heeft”, concludeerde Kristy na het uitspreken van de beloftes.

Ook burgemeester Haverkamp heeft zin om van start te gaan. “Ik ben heel trots dat onze Kinderraad nu officieel is”, vertelt ze. “We willen graag dat de jeugd zich betrokken voelt bij wat er allemaal speelt in hun eigen gemeente. Door het opzetten van de Kinderraad willen we hen ook kennis laten maken met de lokale politiek en wij hopen op deze manier frisse inzichten en ideeën van hen te krijgen.”

Aan de slag

Met het eerste onderwerp gaan de nieuwbakken kinderraadsleden al aan de slag: wie wordt de nieuwe kinderburgermeester? In het nieuwe jaar wordt er een nieuwe kinderburgemeester aangesteld. Dan zit de termijn voor Kristy Geuke erop. De Kinderraad heeft meegedacht over wat een kinderburgemeester moet kunnen, gaat helpen om de oproep op de scholen te verspreiden en zit natuurlijk in de sollicitatiecommissie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden