Gemeente Tubbergen heet 81 oud-Soweco’ers als nieuwe medewerkers welkom

Foto: Gemeente Tubbergen

De gemeente Tubbergen heeft deze week 81 nieuwe medewerkers verwelkomt, afkomstig van het voormalige Soweco.

De gemeenschappelijke regeling (GR) Soweco is per 1 januari 2021 opgeheven. De medewerkers die bij Soweco werkzaam waren binnen de Wet sociale werkvoorziening (WSW) zijn allen overgegaan naar de gemeente waar zij woonachtig zijn.

Wethouder Hilde Berning heette deze week een deel van de nieuwe collega’s van harte welkom bij de gemeente Tubbergen. De medewerkers kregen nieuwe werkkleding uitgedeeld en daarbij zat een kleine attentie. Alle andere medewerkers hebben dat deze week via de post toegestuurd gekregen. “Het liefst had ik iedereen persoonlijk welkom geheten”, geeft wethouder Hilde Berning aan, “maar vanwege de huidige corona maatregelen kon dat natuurlijk niet.”

De medewerkers zijn in dienst gekomen van de gemeente Tubbergen als eerste stap naar de lokale uitvoering van de WSW. “Een deel van de medewerkers werkte al voor de gemeente Tubbergen, maar zijn nu officieel in dienst. Ook de bussen waar ze in reden zijn omgestickerd naar Noaberkracht. Dat we het voor de WSW’ers zo dichtbij kunnen organiseren is belangrijk. Lokaal en dichtbij.”

Reacties