CDA-jongeren maken een doorstart in Twente

Foto: CDJA

CDJA Twente maakt een doorstart met een jong en enthousiast bestuur.

CDJA Twente wil instaan voor een duurzame maatschappij waarop volgende generaties kunnen voortbouwen. “Ook onze generatie. In lijn met Pieter Omtzigt zien wij uit naar een betrokken overheid waarin de burger centraal staat. Visies vanuit jongeren zijn daarin onmisbaar”, vertolkt de kersverse voorzitter Tom Bouwmann (22). “Daarom nodigen wij jongeren van harte uit om deel te nemen aan onze party & politics.”

Naast Tom Bouwmann uit Vroomshoop zijn drie bestuursleden gekozen. Alexander Dollen (22 uit Hellendoorn) is secretaris, Dominique Kleinsman (26 uit Beckum) is penningmeester, Ruben Hillen (21 uit Enschede) is bestuurslid politiek & ledenwerving en Jasper Vollgraff (23 uit Almelo) is bestuurslid communicatie & organisatie.

Het CDJA houdt zich actief bezig met voorlichting, inhoudelijke activiteiten en politiek op lokaal, provinciaal en landelijk niveau. Ook zet de jongerenclub vaak onderwerpen op de agenda die volgens hen beter kunnen. “In de Twentse gemeenten zijn veel CDA-jongeren actief, zoals Dorien Wind, Mayke Smelt en Jasper Oude Vrielink, raadsleden in respectievelijk Almelo, Twenterand en Tubbergen. Een sterke positie voor jongeren is niet altijd vanzelfsprekend”, constateert Bouwmann. “We gaan ons actiever inzetten om jongeren te enthousiasmeren en werven voor de politiek.”

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 ziet CDJA Twente kansen voor hun generatie om een grotere rol te gaan spelen in de volksvertegenwoordiging. “Daarom laten wij geen kans onbenut om aanstormend talent te stimuleren om deel te nemen aan deze verkiezingen. Ben je jong en geïnteresseerd in politiek? Pak deze kans om politieke ideeën werkelijkheid te maken”, aldus Bouwmann. “Twente kent veel raakvlakken met christendemocratie, verwerkt in ons noaberschap. De schouders eronder, no-nonsense mentaliteit. Daar zijn wij trots op.”

Reacties