Wie is de beste buur?

Foto: Oranje Fonds

Dit jaar wordt de verkiezing Beste Buur Bokaal georganiseerd door de gemeente, de woningstichting, Huurdersvereniging Tubbergen en de Stichting Welzijn Dinkelland Tubbergen.

Alle gemeentebewoners kunnen een buurman of -vrouw nomineren. De Beste Buur Bokaal is een prijs voor een buur die het verdient om eens in het zonnetje gezet te worden.

De samenwerkende partijen geloven dat omkijken naar elkaar bijdraagt aan prettig wonen. “We hechten veel waarde aan samenleven en kijken naar elkaar om. Meedoen en er voor elkaar zijn”, zegt Hilde Berning. Volgens de wethouder kunnen de kleinste dingen bijdragen aan een positieve gezondheid. “Door bijvoorbeeld te helpen met de boodschappen, een ommetje te maken, een klusje te doen of een luisterend oor als iemand het moeilijk heeft. Helpen zit in grote maar ook in kleine dingen. Het gaat erom dat we naar elkaar omkijken.”

‘Stille krachten’

Volgens directeur Hanneke de Rijter van Woningstichting Tubbergen helpt het enorm als je goede buren hebt om fijn te kunnen wonen. “De ‘stille krachten’ in wijken en buurten zijn zó belangrijk, hen zetten we graag in het zonnetje met de Beste Buur Bokaal.”

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt ieder jaar plaats op Burendag. Dit jaar is dat zaterdag 25 september. Tijdens een feestelijke uitreiking ontvangt de beste buur een bokaal en bijpassende prijs.

Aanmelden kan via de website www.bestebuurbokaal.nl/tubbergen. Nomineren kan nog tot 16 augustus 2021.

Reacties