Nieuwe partij Keerpunt22 doet gooi naar raadszetels: ‘Huidig gemeentebestuur heeft tunnelvisie’

Foto: Shotbylot Fotografie

Een vijftal heren uit Albergen, Mariaparochie en Harbrinkhoek kunnen zich niet meer vinden in de huidige gemeentepolitiek en zijn voornemens een nieuwe partij te beginnen, waarmee ze willen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart.

In een oproep van Keerpunt22 geven Alex Bulten, Jeroen Oude Hendriksman, John de Vries, Martin Oude Avenhuis en Stijn Hesselink aan dit alleen te willen doen met een gedegen kandidatenlijst. Daarom zoeken zij gelijkgestemden uit alle dorpen van de gemeente Tubbergen, die bereid zijn om de partij in de gemeenteraad te willen vertegenwoordigen of anderzijds te willen helpen bouwen aan de partij.

De heren beginnen hun verhaal positief: ‘”We wonen in een fantastisch mooie gemeente waarin gelukkig erg veel goed gaat. Op veel punten hebben we niks te klagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoge levenskwaliteit, hoge mate van veiligheid en gemeentelijke financiën die inmiddels goed op orde zijn.’’ Toch gaan er volgens hen de laatste jaren veel zaken de verkeerde kant op. Rode draad is volgens hen dat het gemeentebestuur ‘ziende blind en horende doof is’ voor geluiden en sentimenten vanuit de Tubbergse samenleving.

‘Beter luisteren’

Er wordt vooral te weinig naar de wensen van burgers gekeken, geven ze aan. Voorbeelden die worden genoemd zijn het Glashoes en de windturbines, waarover volgens hen met te weinig draagvlak onder de bevolking besluiten worden genomen. Daarnaast geven ze aan dat het huidige college van burgemeester en wethouders teveel afwijkt van de kerntaken. Tijd spenderen aan initiatieven als ‘gezond kamperen voor jongeren’ en het discussiëren over een verbod op motorcrossen op eigen grond is verleden tijd, als het aan dit vijftal ligt.

Wat Keerpunt22 wel wil? “Dat er weer geluisterd wordt naar inwoners, dat het gezond verstand weer terugkeert in het gemeentehuis, voor meer transparantie zorgen, meer ruimte voor boeren en ondernemers, dat burgemeester en wethouders zich weer richten op de kerntaken, en dat we onze prachtige gemeente kunnen behouden voor volgende generaties”, aldus de kandidaat-politici. Ook willen ze geen Glashoes en geen windturbines of zonneparken als inwoners dat niet willen. Daarnaast willen ze dat het mogelijk moet zijn om een raadgevend referendum te houden in Tubbergen, zodat er beter geluisterd wordt naar inwoners. Tot slot: “Wij stropen de mouwen op, met mekaar, veur mekaar; 2022 moet een keerpunt worden. Doe je mee?”

Geïnteresseerden kunnen via het mailadres [email protected] contact met de groep opnemen. Ze komen graag met medegeïnteresseerden in gesprek om alle mogelijkheden door te nemen. Een informele kennismakingsbijeenkomst wordt binnenkort georganiseerd.

Reacties