Burgemeester Haverkamp langer afwezig, Jon Hermans-Vloedbeld benoemd als waarnemer

Jon Hermans-Vloedbeld en Andries Heidema
Foto: Gemeente Tubbergen

Commissaris van de Koning Andries Heidema stelt Jon Hermans-Vloedbeld aan als waarnemend burgemeester van de gemeente Tubbergen.

Hermans begint op maandag 4 oktober met haar werkzaamheden als waarnemend burgemeester. De beëdiging heeft inmiddels plaatsgevonden op het provinciehuis in Zwolle.

Sinds enkele weken is burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker ziek. Haar herstel neemt nog enige tijd in beslag. In goed overleg met haar, met het presidium van de gemeenteraad en met het college van B&W heeft Commissaris van de Koning Andries Heidema besloten om voor de komende maanden een waarnemend burgemeester in Tubbergen te benoemen.

Zeer ervaren bestuurder

Jon Hermans (67) is een zeer ervaren bestuurder. Zij was vijftien jaar burgemeester, achtereenvolgens van Ouderkerk, Ridderkerk en Almelo. Ze begon haar loopbaan in de gezondheidszorg en was politiek bestuurlijk actief, was fractievoorzitter en wethouder in Losser. De afgelopen jaren was zij in een aantal gemeenten waarnemend burgemeester. Het meest recent deed ze dat vorig jaar nog op Terschelling.

Continuïteit van bestuur

Heidema: “Ik heb waardering voor de wijze waarop het college de afgelopen weken, samen met de gemeenteraad, op een zorgvuldige manier het bestuurlijke werk doet bij afwezigheid van Wilmien Haverkamp. Omdat haar herstel nog enkele maanden kan beslaan, vind ik het voor de continuïteit van bestuur van belang dat Tubbergen de komende tijd kan terugvallen op een tijdelijke burgemeester.”

Heidema benadrukt dat alles is gericht op een volledig herstel van burgemeester Haverkamp. Het werk van waarnemend burgemeester Hermans start maandag 4 oktober en duurt vooralsnog tot 1 januari 2022.

Reacties

Cookieinstellingen