Gemeenteraad bevriest en verlaagt prijzen bouwkavels

Foto: CC0

De gemeente heeft de grondprijzen voor woningbouwkavels, bedrijfskavels en groen- en reststroken vastgesteld voor 2022.

De prijzen zijn normaliter gebaseerd op een onafhankelijk taxatierapport en in overeenstemming met de markt. In afwijking van het taxatierapport heeft de raad er echter voor gekozen om de grondprijzen voor de woningbouwkavels te bevriezen en zelfs deels te verlagen. De prijzen voor bedrijfskavels en groen- en reststroken blijven conform het taxatierapport ongewijzigd.

Wijziging grondprijzen

De raad heeft ervoor gekozen om de grondprijzen voor de woningbouwkavels te bevriezen op het prijspeil 2021 en zelfs deels te verlagen.

Tevens heeft de raad ervoor gekozen om de indeling van de kernen te wijzigen. In plaats van twee categorie├źn (de grotere- en de kleinere kernen) is er gekozen voor een indeling in drie categorie├źn: de grotere kernen (Tubbergen, Geesteren, Albergen en Mariaparochie-Harbrinkhoek), de middelgrote kernen (Vasse, Reutum en Fleringen) en de kleinere kernen (Langeveen en Manderveen).

Prijzen in 2022

  • Grotere kernen: 245 euro/m2
  • Middelgrote kernen: 210 euro/m2
  • Kleinere kernen: 205 euro/m2

Deze grondprijzen zijn exclusief BTW en gaan in op 1 januari 2022. De gemeentelijke prijzen voor groen- en reststroken liggen in lijn met de marktprijs en blijven daarom ook ongewijzigd. Dit geldt ook bedrijfskavels.

Reacties

Cookieinstellingen