Geesteren gaat voor titel ‘Meest leefbare en vitale dorp van Twente’

Foto:

Stichting Vitaal en Leefbaar Geesteren wil graag dat de inwoners van het dorp gezond en fit zijn, nu en in de toekomst.

Voldoende sportieve activiteiten en plekken voor sport en bewegen kunnen hier voor zorgen. Begin maart 2022 is de stichting opgericht. De leden zijn allemaal inwoners uit Geesteren. Op 7 maart tekende de stichting samen met de provincie en de gemeente Tubbergen een intentieovereenkomst. Dit betekent dat zij samen hetzelfde doel hebben: Meest Leefbare en vitale dorp van Twente. De stichting kan nu starten met het uitvoeren van plannen.

De handtekeningen werden gezet door de voorzitter van de stichting Jan Arkink, wethouder Hilde Berning en Roy de Witte, gedeputeerde van de provincie Overijssel. Jan Arkink is er blij mee. “Een jaar geleden schreven wij onze ambitie op: ‘Geesteren als meest leefbare en vitale dorp van Twente en de daarvoor benodigde generatiebestendige accommodaties’. Nu kan het ook echt handen en voeten krijgen.”

Wethouder Berning was van begin af aan al betrokken bij dit plan. En heeft zich hier voor ingespannen. “In het Maatschappelijk Akkoord hebben wij onze dorpen uitgedaagd om met plannen te komen. Geesteren nam deze uitdaging aan en kwam met een plan. Hierin staat de ambitie om ‘het meest leefbare en vitale dorp van Twente’ te worden. Dit willen ze doen door voorzieningen in het dorp te clusteren. Alles op één plek. Dit plan ziet er veelbelovend uit en als gemeente zien we een kans. Juist omdat initiatiefnemers weten wat goed is voor hun dorp. Het gaat over het vergroten van de gezondheid van inwoners op de lange termijn. Hoe zorgen we ervoor dat inwoners mee kunnen doen, vitaler en gelukkiger opgroeien en oud kunnen worden? Met deze ondertekening zetten we samen de volgende stap naar een leefbaar en vitaler Geesteren.”

Samen aan de slag

De provincie Overijssel ziet dat de leefbaarheid van de dorpen in Twente onder druk staat. Gedeputeerde Roy de Witte waardeert het dat inwoners zelf in actie komen. Het belang van deze samenwerking wordt met het ondertekenen van deze intentieverklaring nog eens onderstreept. Het maakt de weg vrij om samen aan de slag te gaan.

Reacties

Cookieinstellingen