Dynamo Dames 1 wint voor de 3e keer op rij

Het 1e damesteam van Dynamo ging gisteren met maar 1 opdracht naar Groningen: met de volle winst op zak naar Tubbergen terug te keren. Helaas werd het een punt minder dan gehoopt, maar desalniettemin pakte Dynamo voor de 3e keer op rij een overwinning.

Het begon allemaal leuk op de publieksdag van Veracles. De Groningse studenten hadden er werk van gemaakt. Een springkussen, groene suikerspinnen en een swingend bandje moesten er voor zorgen dat het al gedegradeerde Veracles een waardig afscheid van de Topdivisie kreeg. Toch waren het de dames van Dynamo die aanvankelijk roet in het eten gooiden. Zonder groots te spelen werd al snel een voorsprong genomen in de 1e set. Dat Veracles bleef aanklampen was met name ook aan de Tubbergse ploeg zelf te danken. Serverend was het behoorlijk onder de maat. Dit werd gelukkig gecompenseerd door goed aanvalsspel, van met name Martine Stevelink en Manon Steggink. Het kwaliteitsverschil was groot in deze 1e set. Met 18-25 wisselden beide teams van kant.

De 2e set gaf hetzelfde beeld en dat maakte ook dat de wisselspeelsters van Dynamo Dames 1 speelminuten kregen. Kira Steggink kwam voor Mareille Huiskes en Jilke Rikhof voor Laura Booijink. De Tubbergse ploeg bleef Veracles onder druk zetten en rake klappen werden afgewisseld door fijne prikballen. Het maximale verschil deze set was 8 punten. Op het eind waren er nog 5 van over: 20-25. Het leek een makkelijk middagje te worden voor Dynamo Dames 1. Maar de grilligheid  bij het team is groot dit seizoen. En ook in deze wedstrijd was dat weer zo.

In plaats van de 3e set er nog een tandje bij te zetten ging het meer in de freewheel-modus. Daar maakte Veracles dankbaar gebruik van. Ze knokten voor wat ze waard waren en voor het eerst werd het een echte wedstrijd. Dynamo Dames 1 maakte dit keer met name verdedigend en blokkerend teveel onnodige fouten. Al konden de Tubbergse dames op het eind weer langszij komen. Op 22-23 was er toch de beloning voor het harde werken daar voor Veracles. Met 3 punten op rij zorgden zij ervoor dat er een 4e set aan te pas kwam.

Ook in deze 4e set begon Dynamo Dames 1 te slap. Nog niet met het besef dat de dames het wel over een andere boeg moesten gaan gooien, wilde ze de winst meteen meenemen uit Groningen. Veracles bleef echter sterk verdedigen en Dynamo Dames 1 had wederom alle speelsters nodig. Passend had het team het niet voor elkaar en daardoor sloop er onrust in de ploeg. De eindstand van 25-17 geeft al aan dat dit geen beste set aan Tubberger zijde was.

In de 5e set begon Dynamo Dames 1 met de opstelling van de eerste set en van meet af aan stond er nu wel een team in het veld die alleen maar uitstraalde te willen winnen. De foutenlast werd drastisch verminderd en op alle fronten van het volleybalspel scoorde de ploeg nu wel een voldoende. De gewenste voorsprong was daar en de Tubbergse dames bleven ditmaal goed spelen tot het eind van de set. Met 7-15 kon Dynamo Dames 1 weer een overwinning noteren en kunnen ze zich gaan opmaken voor de laatste wedstrijd van het seizoen.

Aanstaande zaterdag krijgt Dynamo Dames 1 om 16.30 uur de sterke nummer 2 van de Topdivisie op bezoek. In de allereerste wedstrijd van dit seizoen was VCN King Software met 3-0 te sterk voor de Tubbergenaren. De oranjegekleurde dames zullen dus meer dan volop aan de bak moeten om het mooie debuutseizoen in de Topdivisie goed af te sluiten.