De noten van Bos, premium kwaliteit voor liefhebbers

Foto:

Voor de trouwe klanten van PLUS Wallerbosch en voor notenliefhebbers heeft Notenbos helemaal geen uitleg nodig. Elke donderdag en vrijdag staat hij in de winkel zijn noten te branden. De heerlijke geur van versgebrande noten verraadt zijn aanwezigheid al direct bij binnenkomst.

100% lokaal
Friso Bos is een van de lokale ondernemers uit de 100% lokaal-formule. Deze formule is uniek voor de PLUS-supermarkt in Geesteren. Eigenaar Michel Wallerbosch haalt hiermee verse streekproducten naar de winkel. Het zijn altijd unieke lokale producten die in smaak, kwaliteit en versheid het standaard-assortiment van de Plus aanvullen met iets extra’s.
Eersteklas A-producten
Uniek mogen de noten van Notenbos ook zeker genoemd worden. Van nature zijn noten al een gezond product, Bos ziet er nauw op toe dat alleen eersteklas A-producten worden ingekocht. Vervolgens hanteert hij eigen standaarden voor verzending en verpakking, brandt alle noten zelf met de fijnste oliën en stelt tot slot ook zelf zijn eigen unieke mixen samen. Bij Notenbos tref je uitsluitend premium kwaliteit.
Authentiek recept
Over zijn pistaches uit Iran, dadels uit Israël en de Turkse abrikozen raakt Bos niet uitgesproken: “Ik haal mijn hazelnoten en amandelen uit Valencia. In het middellandse zeegebied ligt de oorsprong van de amandel. De Spanjaarden hebben zo’n authentieke manier voor het verbouwen van amandelen, Dit is in smaak werkelijk een groot verschil met de Noord-Amerikaanse amandelen. Als je de Spaanse amandel hebt geproefd die vol zit met ijzer, fosfor, calcium en vitamine B, ontdek je een compleet nieuwe smaak en ben je voorgoed ‘verkocht’. Liefhebbers komen voor deze noot altijd weer terug.”
Ideale muesli
Vraag de man achter Notenbos ook gerust naar het lekkerste nootje voor tussendoor of de ideale muesli, bijvoorbeeld met een mooie bes of zuidvrucht erdoor. Of chocola. Het winterseizoen begint weer en dus past Bos zijn mixen weer aan met meer chocola. En net als bij de noten en bessen is ook dit een natuurproduct met maar liefst 72% pure chocola. Bij Notenbos komt er geen rommel in.
Superfoods
Naast de noten worden de bessen en zaden ook vaak gegeten als ‘superfoods’. In de muesli, als tussendoortje, in de thee of door een smoothie, er is van alles mogelijk. Het blijven etenswaren en geen medicijn, maar er zijn veel bijwerkingen bekend: afvallen met de Gojibes, de Australische abrikoos tegen hoge bloeddruk, of bijvoorbeeld de moerbeibes om het gezichtsvermogen te verbeteren.
Krachtig en voedzaam
Bos licht toe: “Superfoods zijn de meest krachtige en voedzame voedingsmiddelen ter wereld. Al eeuwen worden ze gebruikt door inheemse volkeren. Neem chiazaad, dat bestaat uit hele krachtige zaadjes die ook door sporters worden gebruikt. Het bevat veel antioxidanten en versnelt het herstel van het zenuwstelsel. Als de Maya’s op oorlogspad gingen, namen de krijgers daar eerst een handvol Chiazaad.” Ook wel ‘runningfood’ genoemd.
Bij de borrel
Maar waar de ene klant gaat voor de kracht van superfoods, wil een ander gewoon een gezellig nootje voor bij de borrel. Ook dat snapt Friso Bos als geen ander. Sterker nog, hij heeft van notenmixen zijn specialiteit gemaakt. De gemengde notenmix is de grote favoriet in zijn assortiment. Een andere mooie mix is de Macadamiamix. De door Bos zelfgebrande noten zijn heel zorgvuldig samengesteld.
Vraag het Friso
Ook over het ontbreken van e-nummers, kleurstoffen en hoe goed zijn producten zijn voor mensen met een allergie kan Friso Bos eindeloos vertellen. Winkelt u een volgende keer bij PLUS Wallerbosch op donderdag of vrijdag? Schiet Friso Bos gerust even aan. Hij vertelt u graag alle ins en outs van zijn bijzondere assortiment. En zit uw voorkeur er niet tussen? Dan kan hij het hoogstwaarschijnlijk alsnog voor u regelen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen