Heren 1 van VKC’03 zorgt voor waar spektakelstuk als seizoensafsluiter

Foto: Anne Eerdman

Onder luid gejuich van vele meegereisde supporters nam het eerste mannenteam van VKC’03 het gisteren op tegen het altijd sterke EZC, uit en in Enschede. De teams hielden elkaar in balans in hun eerste ontmoeting en ook deze wedstrijd was het spelbeeld niet anders.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. De eerste aanval was echter voor de thuisploeg, waarmee zij meteen de eerste voorsprong van de wedstrijd verzilverden. Kort erna was het Rob Kienhuis die een scherpe pass nog scherper af wist te ronden. VKC’03 gooide het tempo omhoog en wist keer op keer midvoor Raymond Broenink goed te bereiken. Met een bekeken schot en een knappe backhand bezorgde hij zijn team een comfortabele voorsprong. VKC’03 zat op rozen, maar dit gevoel verwelkte al gauw toen EZC sterk terugkwam. Door veel onnodige uitsluitingen aan Tubbergse zijde wisten de heren uit Enschede hun achterstand om te buigen tot een voorsprong van 4-3. Het laatste woord was echter wederom aan Raymond Broenink. Met nogmaals een vakkundig afgeronde backhand bracht hij de teams weer in balans: 4-4.

Met name in de tweede periode bleek dat beide teams enorm aan elkaar gewaagd zijn. VKC’03 opende de score door een schot uit de tweede lijn van topscorer Bram Paus. Niet veel later volgde het antwoord van de thuisploeg. Wederom was daar Raymond Broenink, die alweer zijn vierde doelpunt van de wedstrijd verzilverde. Een prachtig en snel opgezette aanval met strakke passing resulteerde in het tweede doelpunt van Bram Paus. Met nog één doelpunt van Raymond Broenink en een benutte penalty door Gerben Eertman, lieten zij het laatste woord aan de thuisploeg. Toch werd er een knappe voorsprong opgebouwd in de eerste wedstrijdhelft: 7-9.

De inzet was er wel degelijk, maar onnodige fouten brachten een mogelijke overwinning in gevaar, aldus oefenmeester Peter Jonkman en assistent coach Stef Horsthuis. Toch toonde deze derde periode enorm veel persoonlijke fouten van de bezoekers uit Tubbergen. Een doelpunt van Raymond Broenink werd omlijst met 2 tegendoelpunten, maar doordat de verdediging van de Tubbergenaren stand hield, werd erger voorkomen: 9-10.

In de vierde periode was het dan ook alles of niets. De laatste wedstrijd van het seizoen moest en kon gewonnen worden. Bram Paus toonde het goede voorbeeld door de voorsprong te vergroten. Een vrij simpel doelpunt vanaf de midvoor positie bracht de thuisploeg weer terug in de wedstrijd. Aanvoerder Rob Kienhuis dacht hier echter anders over. Hij zorgde voor de rust in zijn team in de laatste periode en wist met een bekeken schot de doelman van EZC te verrassen. Ook Raymond Broenink deed nog een duit in het zakje, vlak voordat hij het wedstrijdbad moest verlaten met letsel aan zijn oog.

Het laatste spektakelstuk uit de wedstrijd kwam uit de laatste seconden. Na verwoede pogingen om de doelman van EZC te passeren, was daar veteraan Harm Harmsen die in zijn laatste wedstrijd voor de hoofdmacht zijn doelpunt meepikte. En wat voor een, gezien hij met een knappe backhand de eindstand bepaalde. Een zenuwslopende en vooral leuke wedstrijd voor het neutrale oog werd voor VKC’03 positief afgesloten. Met een uiterst knappe 11-14 overwinning werd het seizoen goed beëindigd.

Doelpunten per periode: 4-4, 3-5, 2-1, 2-4

Doelpuntenmakers

  • Raymond Broenink: 7
  • Bram Paus: 3
  • Rob Kienhuis: 2
  • Gerben Eertman: 1
  • Harm Harmsen: 1

Reacties