Jolly Jumpers 1 eindigt op de eerste plek

Gisteravond stond de laatste officiële competitiewedstrijd tegen Groene Uilen uit Groningen op het programma voor het eerste team van basketbalclub Jolly Jumpers uit Tubbergen.

Groene Uilen zijn vorig jaar kampioen geworden in de promotiedivisie en na een lastig seizoen wilden ze graag vechten voor de eer.

De wedstrijd ging om 18.00 uur van start. Groene Uilen begon scherp met het raak schieten van verschillende driepunters. De dames van Jolly Jumpers 1 hadden hier niet direct een antwoord op en miste cruciale communicatie in de defense. Toch wonnen de Tubbergse bezoekers dit kwart met 19-22.

Het tweede kwart ging stroef. De ballen van de roodhemden uit Tubbergen vielen niet waar het bij Groene Uilen wel lukte en hierdoor lieten de eerstgenoemde dames een beetje de kop hangen. Daardoor kwam de thuisploeg net op een kleine voorsprong voor rust en gingen de dames hun kleedkamers in met een stand van 32-29.

Tijdens de rust was er een goede peptalk, want dit was hard nodig. Jolly Jumpers 1 kwam met nieuwe energie en scherpte de kleedkamer uit. Ze wisten dat het een spannende pot ging worden en dat dit ultieme focus vereiste. Er werden goede acties naar de basket gemaakt, waardoor de Groningse dames in foutenlast kwamen. Jolly Jumpers 1 benutte deze kansen, maar kwamen uiteindelijk niet veel dichterbij: 57-53.

In het laatste kwart begonnen de Tubbergse dames weer sterk en de bank bracht de energie op het veld om nét dat ene tandje harder te gaan. Jolly Jumpers 1 begon hun eigen spelletje te spelen en gingen niet langer mee in de drukte van de Groningers. Opnieuw kwam Groene Uilen in foutenlast. Dit werd goed benut en het kwart kon kalm en rustig uitgespeeld worden. De winst ging daarom ook naar de koploper uit Tubbergen 74-77.

Jolly Jumpers 1 eindigt zo bovenaan in de competitie. Ze gaan nu spelen om het kampioenschap van de promotiedivisie, om te beginnen tegen de nummer 4. Dat team is op dit moment nog niet bekend. Die wedstrijd zal plaatsvinden in het weekend van 22-23 april.