STEVO 1 komt thuis te laat op stoom en verliest

Het eerste elftal van STEVO kwam vanmiddag op een zonovergoten sportpark De Peuverweide te laat op stoom tegen Alcides uit Meppel.

In de eerste 30 minuten leek er een totale voorjaarsmoeheid over de ploeg te hangen en was het elftal niet vooruit te branden. Niets lukte en Alcides speelde zijn beste voetbal in die fase. Verdiend kwam het dan ook op 0-2 en STEVO 1 moest in het restant van de wedstrijd de achterstand zien weg te poetsen. Tijd was er genoeg. Maar wat de ploeg van trainer/coach Jeroen Kiepman ook probeerde, het lukte in de tweede helft niet om de gelijkmaker op de borden te schieten. Mogelijkheden daartoe had het wel. Met Thijs Nieuwmeijer en Roy Wigger dan in het veld zette STEVO 1 vol druk op Alcides. Dat de aansluitingstreffer er kwam, was niet vreemd. De thuisploeg knokte nu voor elke meter en bij Alcides was het ‘vrouwen en kinderen eerst’.

Roy Wigger was meteen weer gevaarlijk bij zijn rentree en had vooral pech dat een lobje over de keeper mislukte. Sommigen zagen in gedachten al de gelijkmaker bij deze actie. STEVO 1 bleef druk op de bal houden en had vervolgens ook geen geluk toen Tim Letteboer op de paal kopte uit een voorzet van Roy Damhuis. De gelijkmaker hing in de lucht, maar kwam er niet na negentig minuten voetbal.

Alcides trok de 1-2 uiteindelijk moeizaam over de streep en speelt zich met deze overwinning nagenoeg veilig. Hoe anders is dat voor STEVO 1. Met de wedstrijd van komende paaszaterdag tegen TVC 1 in het vooruitzicht, worden het spannende weken. Er zijn nog 5 wedstrijden te gaan.

Hoe het scenario afloopt is niet te voorspellen. Wat zeker is, dat in Tubbergen de volle buit moet worden binnengehaald. De aanvang bij het treffen tussen noabers TVC’28 tegen STEVO, waar veel toeschouwers worden verwacht, is 17.30 uur.