De Tukkers 1 beslist het duel wederom in de slotfase

Foto: De Tukkers

Op deze prachtige zondagmiddag stond er een duel in de subtop van de 3e klasse A op het programma. Het eerste elftal van De Tukkers won op bezoek bij Suryoye-Mediterraneo nog met 1-2.

Binnen 5 minuten lag de bal al in het netje. Na een individuele actie van de speler van Suryoye werd de bal voorgezet. Amanuel Tunc stond bij de tweede paal vrij en kon simpel binnenschieten: 1-0. De Tukkers 1 stelde orde op zaken en kwam al snel op gelijke hoogte. Kjell Huisman werd vrijgespeeld na mooie aanval over de rechterflank. Zijn geplaatste schot ging keurig in de lange hoek: 1-1.

De volgende grote kans was voor de thuisploeg. Een afvallende bal werd net buiten het strafschopgebied op het houtwerk geschoten. Jelle Hulskotte had aan de andere kant de 1-2 op de schoen, maar hij faalde oog in oog met de doelman. De Albergenaren kregen vlak daarna weer een grote mogelijkheid. De voorzet van Ruben Hulshof was op maat voor Robin Schär. Hij controleerde goed en schoot de bal vervolgens naast het doel.

In het tweede deel van de wedstrijd weinig kansen voor beide ploegen. Suryoye kreeg een kopkans die net over het doel ging en doelman Sander Kemperink voorkwam gevaar door een paar steekballen te onderscheppen. Ruben Hulshof kreeg namens de zwart-witten een schietkans. Hij ontving de bal na een goede loopactie en schoot de bal maar rakelings naast.

Net als vorige week wist De Tukkers 1 weer in de slotfase toe te slaan. Een goed aangesneden vrije trap van Joep Egberink kwam op het hoofd van de ingevallen Jur Meijer. Hij zette met zijn kopbal in de lange hoek de Albergenaren vlak voor tijd op een 1-2 voorsprong. Suryoye probeerde nog een treffer te forceren, maar de verdediging van De Tukkers 1 gaf geen krimp. Aan de andere kant schoot Kjell Huisman de bal vanaf 40 meter net naast een leeg doel, waardoor de stand onveranderd bleef.

De Albergenaren kennen met Pasen een dubbel programma. Het speelt eerst vrijdagavond om 20.00 uur op het eigen sportpark tegen AJC’96. De balsponsor is bouwbedrijf Scholte op Riemer uit Albergen. Paasmaandag gaan de zwart-witten op bezoek bij V.V. Oldenzaal. Aftrap is om 14:00 uur.

Reacties