TVC 1 doet uitstekende zaken in strijd om degradatie

Het eerste elftal van TVC’28 heeft vandaag uitstekende zaken gedaan in de strijd om degradatie. In een spannende wedstrijd werd Rigtersbleek uit Enschede verslagen met 1-0 en aangezien de concurrenten voor degradatie allemaal verloren, heeft TVC 1 het klassenbehoud weer in eigen hand.

Het begin van de wedstrijd was voor Rigtersbleek, dat makkelijker combineerde en een aantal kansen wist te creëren. Deze kansen werden echter niet benut. Pas na een half uur spelen wist TVC 1 zich onder de druk uit te spelen en kreeg het zelf ook kansen. In de 30e minuut stuitte Jeffrey Huizinga op de keeper van Rigtersbleek en in de 35e minuut ging een volley van Sjoerd Oosterik net over het doel.

In de 42e minuut was het echter wel raak voor de Tubbergenaren. Een bal van de flanken kwam bij de geheel vrijstaande Jeffrey Huizinga, die wel raad wist met dit buitenkansje. Met een droge schuiver zette hij TVC 1 op een belangrijk moment, net voor de rust op voorsprong.

De tweede helft werd gekenmerkt door veel strijd. Beide ploegen kregen over en weer enkele kansen, maar wisten deze niet te verzilveren. In een spannend vervolg wist TVC 1 de voorsprong nu wel vast te houden. Omdat zowel Orion als Germania hun wedstrijd hebben verloren, heeft TVC 1 op doelgemiddelde de laatste plaats verlaten. De rode lantaarn kon worden overgedragen aan Orion.

Komende zaterdag staat om 17.30 uur de derby tegen STEVO op het programma. Bij winst kan TVC 1 de ploeg uit Geesteren tot op 1 punt naderen. Er staat dus veel op het spel voor zowel TVC 1 als STEVO 1. Beide ploegen zien dan ook uit naar deze confrontatie, waarbij het publiek in grote getale aanwezig zal zijn. Laten we hopen op een onvervalste kraker.

TVC 2

In de thuiswedstrijd tegen koploper Quick’20 2 leek er een stunt in de maak. Voor rust zorgden Carlo Stroot, Thomas Tijhuis en Tim Waaijer voor een verrassende 3-0 voorsprong. Na rust was de ploeg uit Oldenzaal scherper. In een periode van 25 minuten wist het de achterstand om te buigen naar een 3-4 voorsprong. De thuisploeg was niet bij machte om het tij te keren en stond na 90 minuten met lege handen. Volgende week komt hoogvlieger DCS op bezoek in Tubbergen. Om 11.15 wordt er afgetrapt.

TVC 3

In een gelijkopgaande wedstrijd kregen beide teams genoeg kansen op de openingstreffer maar voor rust werd er niet gescoord. Na rust hetzelfde spelbeeld maar uiteindelijk was het Stef Oosterik die de wedstrijd besliste met een knappe schuiver.