Vasse 1 pakt thuis 3 heel belangrijke punten

Op deze prachtige zondag moest het eerste elftal van SV Vasse aantreden tegen SV Almelo.

Len Veelers is nog langdurig geblesseerd. Erik Rijsman zou in basis beginnen, maar viel in de warming-up geblesseerd uit. Daardoor begon Han Damhuis in de basis. Op doel stond vandaag Brian Kop en op de bank namen Rob Tijkorte en Sam Haarhuis plaats. Voor het eerst zat hier ook de 16-jarige B-junior Loet Hannink als reservedoelman bij.

Vasse 1 kwam super uit de startblokken, want al na 20 seconden lag de bal in het netje. Het was Rudolf Wigger die de bal met links voor gaf en Han Damhuis bedacht zich niks en schoot de bal achteloos met links in het doel. Na een kwartier spelen legde Rudolf Wigger wederom de bal klaar voor Han Damhuis. Die omspeelde de keeper en schoot met rechts de 2-0 binnen.

Vanaf dat moment kwamen de Almeloërs iets beter in het spel, maar krijgen de blauw-witten nog een kans via Stefan Weersink. Na slecht uitverdedigen kwam de bal bij hem voor de voeten, maar zijn inzet werd over het doel gekopt. Vlak voor rust deed Almelo wat terug. Uit een corner werd de bal in een scrimmage binnengetikt en is de 2-1 ook de ruststand.

Na rust wou Vasse 1 zo snel mogelijk de 3-1 maken, maar kansen van Han Damhuis, Rick Haarhuis en Stefan Weersink gingen er niet in. Aldus bleef SV Almelo loeren op de 2-2. Zo’n 20 minuten na rust werd Han Damhuis gewisseld voor Sam Haarhuis.

SV Almelo kreeg 10 minuten voor tijd nog 2 kansen, maar de blauw-witten hielden stand. Daan Haarhuis maakt 5 minuten voor tijd aan alle spanning een einde door de 3-1 binnen te schieten. Niet veel later had diezelfde speler de bal moeten afleggen op broertje Sam, maar hij besloot zelf te schieten maar deze ging er helaas niet in. Na enkele minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het laatst en zo kunnen de Vassenaren 3 hele belangrijke punten bij schrijven op de ranglijst.

Directe degradatie ontlopen

Het komende paasweekend is door de KNVB ingeruimd voor inhaalwedstrijden en zodoende is er voor alle teams in de 4e klasse A de mogelijkheid om op tweede paasdag het eerder op 12 februari afgelaste programma in te halen. Hierdoor gaat Vasse 1 op bezoek bij RSC in Rossum.

De stand op de ranglijst wijst uit dat het een zeer belangrijke pot is, want beide teams hebben de punten hard nodig om directe degradatie te ontlopen. In de thuiswedstrijd moest de ploeg van Mark Bolink zich tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel, waarschijnlijk zullen de teams daar deze keer geen genoegen mee nemen.

De wedstrijd op sportpark ’t Maalland zal om 14.00 uur worden afgetrapt.