MVV 1 pakt 3 belangrijke punten tegen WSV

Onder prachtige weersomstandigheden moest het eerste elftal van MVV’29 gistermiddag aantreden tegen WSV uit Apeldoorn.

De scheidsrechter had een behoorlijke rit achter de rug, aangezien hij uit Limburg moest komen om deze wedstrijd te fluiten. Hij floot niettemin strak om 14.00 uur voor de eerste keer. MVV 1 liet WSV aan de bal en stond goed georganiseerd te verdedigen. Zodoende kregen de gasten uit Apeldoorn weinig kansen en MVV 1 probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Uit zo’n uitbraak kreeg Ramon Lesker de bal in de 16 meter, wist hij zich goed vrij te maken en schoot hij hard de 1-0 binnen.

Gedurende de rest van de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde en een paar minuten voor de thee scoorde MVV 1 de 2-0. Kai Wesselink maakte een goede actie vanaf de zijkant en legde de bal terug op Roy Huls, welke de bal op doel schoot. Deze inzet werd nog gekeerd, maar het was wederom Ramon Lesker die scherp was en de rebound goed binnenschoot. Zo ging MVV 1 met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na de rust moest WSV komen en kreeg MVV 1 meer ruimte op de helft van de tegenstander. WSV kreeg een grote kans, maar de inzet van deze behendige buitenspeler ging gelukkig voor MVV’29 voorlangs.

Even later kwam MVV 1 op een 3-0 voorsprong. Roy Huls dreigde gevaarlijk te worden, maar werd hard onderuit gehaald door de centrale verdediger van WSV. Scheidsrechter paste de voordeelregel toe, waardoor Koen ter Wee een-op-een met de keeper kwam en deze kans kon benutten.

Daarna was de wedstrijd gespeeld. WSV probeerde het nog wel, maar de echte overtuiging ontbrak. MVV 1 wist zelfs nog op 4-0 te komen via een strafschop. Deze werd goed binnengeschoten door Koen Lesker en zodoende pakten de Harbrinkhoekers 3 belangrijke punten.

Komend paasweekend moet MVV 1 zelfs 2 keer aan de bak. Zaterdagavond gaat het team richting Deventer om daar te spelen tegen Helios (aanvang 17.00 uur) en op paasmaandag spelen de manschappen thuis tegen Schalkhaar (aanvang 14.00 uur).