Wiekslag wint schoolvoetbaltoernooi voor jongens

Het winnende team van de Wiekslag
Foto: Wiekslag

Gistermiddag hebben de jongens van groep 8, van alle basisscholen in de gemeente Tubbergen, het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi gespeeld. Locatie was sportpark ’t Schreuder in Langeveen.

Het eerste team van de Wiekslag, de school in de kern Tubbergen, won het toernooi. In de finale moesten ze aantreden tegen de Mariaschool uit Langeveen, dat op de tweede plaats eindigde. De finalewedstrijd eindigde in 1-0. De winnaars werden begeleid door Kelvin Stopel en Tom Koelman.

Het tweede team van de Wiekslag wist overigens derde in de poulefase te worden. In totaal deden 14 jongensteam mee aan de strijd.

Landskampioenschap

Het winnende team mag de gemeentelijke eer verdedigen tijdens de regionale schoolvoetbalkampioenschappen, welke op woensdag 10 mei 2017 zal worden gehouden in Enschede. Ze spelen dan op het sportpark van Zuid-Eschmarke en/of De Tubanters. Hier plaatsen de nummers 1 en 2 zich voor de halve finales van het landelijke schoolvoetbal, op woensdag 24 mei 2017 bij VSCO’61 uit Oosterwolde (Gelderland) gespeeld. De winnende teams mogen daarna op zaterdag 3 juni 2017 op de districtsfinaledag KNVB Oost bij Longa’30 te Lichtenvoorde uitkomen tegen winnaars van de andere halve finales.

De landelijke finale is woensdag 21 juni 2017 op het KNVB Sportcentrum in Zeist, tegen de overige districtskampioenen om het landskampioenschap Schoolvoetbal 2017.

Reacties