Dr. Schaepman gaat dit weekend in de ‘juiste’ kleuren gekleed

Standbeeld van dr. Herman Schaepman in STEVO-kleuren
Foto: Redactie

Nachtelijke bezoekers hebben het torenhoge standbeeld van dr. Herman Schaepman, toch een beetje hét symbool van het dorp Tubbergen, in de kleuren van voetbalclub STEVO getooid.

Men kan er eigenlijk de klok op gelijkzetten dat de ludieke actie vanuit het naburige Geesteren, dat met roodgele thuistenues speelt, wordt opgezet. Het zal passerende automobilisten vandaag en morgen dan ook niet ontgaan dat er iets staat te gebeuren, namelijk de derbystrijd tussen de plaatselijke voetbaltrotsen TVC 1 en STEVO 1.

Morgenmiddag om 17.30 start het treffen tussen beide clubs. Mogelijk dat de fiere kolos op de Tubberger es dan diezelfde avond alsnog de blauwwitte kleuren van de thuisclub omhangen krijgt, zij het dan waarschijnlijk enkel symbolisch…

Overigens is alleen de imposante sokkel omhangen met de doeken en feitelijk niet het standbeeld zelf.

Update 17.35 uur

Kennelijk heeft de ludiek bedoelde sfeeractie van de Geesternaren bij sommigen toch wat kwaad bloed gezet, want het doekwerk c.q. clubtenue is intussen alweer van de aardbodem verdwenen. Onbekend is nog of de gemeente dit heeft laten doen óf dat er anderen bij betrokken zijn. Degenen die het vannacht omgehangen hebben, hebben naar eigen zeggen geen idee waar het is gebleven en wie het weggehaald heeft.

De wedstrijd tussen de rivalen zal er vast niet minder spannend om worden.

Reacties