De Tukkers 1 wint eenvoudig van hekkensluiter

Het vlaggenschip van De Tukkers uit Albergen speelde gisteren de inhaalwedstrijd tegen AJC’96 uit Losser. Op eigen veld hadden de Albergenaren een gemakkelijke avond. De 4-1 ruststand was tevens de eindstand.

De zwart-witten hadden vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief. In de openingsfase was er al een kans voor Jelle Hulskotte. De spits schoot van dichtbij op de doelman na een voorzet van Kjell Huisman. Niet veel later scoorde Ruben Hulshof de openingstreffer. Hij was attent op een te korte terugspeelbal die de doelman tegen het lichaam van de aanvaller aanschoot. Hulshof schoof de bal makkelijk in het lege doel: 1-0. Vlak daarna 2 gevaarlijk corners voor de gasten, maar een echte kans leverde dit niet op. Robin Schär verdubbelde de voorsprong na een goede actie in de as van het veld. Hij bleef koel en plaatste de bal rechts van de keeper in de hoek: 2-0.

Na 20 minuten konden de Albergenaren wederom juichen. Een scherp aangesneden vrije trap van Joep Egberink kopte Wout Borgerink knap via de onderkant van de lat binnen: 3-0. De Tukkers 1 werd overmoedig en na een foute breedtepass in de verdediging kwam Sven Peereboom van AJC’96 alleen voor doelman Kemperink. Hij faalde niet en bracht de marge terug tot 2 doelpunten: 3-1.

Kansen voor de rust waren er nog voor Ingo Kroeze (redding doelman) en Ruben Hulshof (kopbal net naast). Laatstgenoemde maakte in het eerste bedrijf nog zijn tweede treffer. Hij kopte uit een hoekschop de bal tegendraads in het doel: 4-1.

De ploeg uit Losser probeerde in de tweede helft de schade te beperken. Het had geluk dat De Tukkers niet scherp genoeg was in de afronding. De ingevallen Tim Haarhuis kreeg de grootste kans om de voorsprong uit te bouwen. Een lage voorzet van Ruben Hulshof vanaf de linkerkant bereikte Tim Haarhuis bij de tweede paal. Hij schoot van dichtbij hard op de doelman.

Ruben Hulshof leek nog zijn derde van de avond te maken, maar zijn inzet werd nog net van de doellijn gehaald. Aan de andere kant werd AJC’96 nog een paar keer gevaarlijk in de omschakeling, maar keeper Sander Kemperink hield zijn doel schoon in de tweede helft. De score bleef zo onveranderd waardoor de Albergenaren hun vierde zege op rij boekten.

Tweede paasdag speelt de ploeg van trainer/coach Remco Weusthof een uitwedstrijd in en tegen Oldenzaal. Aftrap is om 14.00 uur.