TVC 1 wint derbywedstrijd tegen STEVO 1

De veelbesproken ‘noaberstrijd’ tussen de hoofdmachten van STEVO en TVC’28 is gewonnen door laatstgenoemde. Met een redelijk late 1-0 trokken de Tubbergenaren deze op geen enkel moment spannend geworden pot alsnog over de eindstreep.

Op 18 september vorig jaar speelden de ploegen voor het eerst weer in competitieverband tegen elkaar sinds het voetbalseizoen 2012-2013. In dat jaar degradeerden de rood-gelen onverhoopt, om na 3 seizoenen in de tweede klasse weer terug te keren in de eerste klasse.

De wind was vandaag eigenlijk de enige spelbreker. Niet zozeer voor de spelers, maar voor de toeschouwers des temeer. Tot koukleumend aan toe stonden ze langs de lijn. De passie en gezonde rivaliteit op het speelveld bracht hierin geen verandering. Op het thuishonk in Tubbergen waren het vooral de mannen van trainer/coach Eric Lippold die het initiatief namen, met minieme kansjes van Mauro Plegt en Carlo Stroot tot gevolg. STEVO 1 leek moeite te hebben door te stomen tot in het 16-metergebied van de Tubbergenaren, al deden die ook te weinig aan de overkant. Een op het oog zuiver doelpunt van Jeffrey Huizinga werd alsnog afgekeurd, nadat de grensrecht zijn vlag hief en de scheids op diens aanspraak opnieuw een doeltrap liet nemen door de Geesternaren.

In de eveneens toch wel wat gezapige tweede helft dwarrelde een corner, vermoedelijk zonder dat iemand deze aanraakte, ineens in het doel achter STEVO-keeper Roy Kreuwel: 1-0. De derbijwedstrijd eindigde ook in deze stand.

Voor beide ploegen staat er de komende weken nog genoeg op het spel, zeker met de nacompetitie en eventuele degradatie in het achterhoofd.

Reacties