Fleringen 1 verslaat buurman Manderveen 1 met ruime cijfers

Op paaszaterdag stond er, buiten de ‘clash’ tussen de voetbalclubs uit Geesteren en Tubbergen, nóg een derby op het programma. Fleringen 1 moest winnen van Manderveen 1 om mee te blijven doen om de strijd voor de derde periode.

Het eerste elftal van VC Fleringen miste Tim Stopel wegens ziekte. Hierdoor keerde Tim Schepers terug in de basisformatie. Om 17:00 uur werd er afgetrapt op het Fleringer hoofdveld.

Fleringen 1 begon goed aan de wedstrijd. Het zette Manderveen 1 vast op eigen helft en probeerde snel de openingstreffer te scoren. Deze kwam er dan ook al snel. Jitse Nijland demonstreerde zijn handelsmerk nog maar eens en snelde langs 2 tegenstanders. Hij drong het zestienmetergebied binnen en legde de bal breed op de meegelopen Steven Schepers. Deze schoot de bal via het been van een verdediger langs doelman Robert Maartens. Fleringen 1 werd gesterkt door deze vroege openingstreffer en ging op zoek naar meer.

Een aantal minuten later viel dan ook al snel de 2-0 te noteren. Steven Schepers dribbelde het middenveld over en zette met een schitterende steekpass Dion Wissink alleen voor de keeper. Met een mooie sleepbeweging passeerde hij de keeper en schoot hij de bal in het lege doel.

Hierna werd het duel wat rommeliger. Beide teams hadden moeite met de wind en er waren nog maar weinig hoogtepunten waar te nemen. Toch kwam Manderveen 1 maar zelden in de buurt van het doel van Maarten Oosterik. Na een half uur spelen waren de Manderveners toch dicht bij de 2-1 toen Joris Wesselink de bal kiezelhard op de lat kopte. Er werd gerust met een 2-0 stand in het voordeel van Fleringen.

In de tweede helft ging Fleringen 1 met de wind in de rug op zoek naar de 3-0. Deze kwam er na 50 minuten spelen. Gelegenheidslinksbuiten Robin Heithuis werd met een mooie crosspass vrijgespeeld aan de linkerkant van het veld. Hij zette de bal voor en tot ieders verbazing verdween de bal via een polletje achter de doelman van Manderveen 1.

Fleringen 1 had de zaakjes verdedigend goed voor elkaar en hierdoor werd Manderveen 1 nauwelijks gevaarlijk. Vooral Tim Schepers liet zien weer volledig hersteld te zijn van zijn langdurige blessure. Hans Dirksen wisselde Robin Heithuis voor Jeffrey Heithuis en ‘good old’ Peter Beukerink kwam in het veld voor Sjoerd Booijink.

Na een uur spelen kwam Fleringen op 4-0. Jitse Nijland snelde de 16-meter in en schoot de bal met een mooie volley achter de doelman. Hierna was Dries Koopman dicht bij de 5-0 toen hij de bal na een mooie aanval maar net naast het doel schoot. Het slotakkoord was echter voor Jeffrey Heithuis. Na geklungel in de Manderveense defensie schoot de Fleringse topscorer de bal met een schitterende stift van 25 meter over de keeper. Hij bepaalde hiermee de eindstand op 5-0. Een mooie teamprestatie, waardoor Fleringen 1 nog altijd zicht heeft op nacompetitie voor promotie.

Op zondag 23 april speelt Fleringen 1 thuis tegen Enschedese Boys. De wedstrijd begint om 14.00 uur.