De Tukkers 1 laat dure punten liggen in Oldenzaal

Op tweede paasdag wist het eerste elftal van De Tukkers uit niet te winnen van VV Oldenzaal. De zwart-witten kwamen goed terug van een achterstand, maar de ploeg van trainer/coach Remco Weusthof verzuimde in de tweede helft om de kansen af te maken.

De thuisploeg zette De Tukkers 1 vanaf het begin onder druk. Eerste mogelijkheid was ook voor de Oldenzalers. De spits draaide knap weg richting het doel. Sander Kemperink wist zijn inzet uit de korte hoek te tikken. Uit een hoekschop kwam Oldenzaal na een kwartier spelen op voorsprong. De bal werd slecht weggewerkt en de vrijstaande Ties Mas kopte op doel. In eerste instantie raakte hij de lat, maar in de rebound kon hij de bal simpel in de hoek koppen: 1-0.

Oldenzaal kon daarna geen druk meer houden en De Tukkers 1 werd de bovenliggende partij. Ruben Hulshof kopte de Albergenaren weer op gelijke hoogte, maar stond volgens de grensrechter in buitenspelpositie. De gasten hadden een paar goede aanvallen, echter was de eindpass onzuiver of men was niet scherp genoeg voor het doel. De thuisploeg werd nog een keer gevaarlijk via een vrije trap. Doelman Sander Kemperink van De Tukkers 1 redde stijlvol op de poging van Oguzhan Sahin.

Vlak na de rust werd Kjell Huisman het scoren belet en volgde een penalty. Joep Egberink schoot de bal vanaf 11 meter koeltjes binnen: 1-1. Nog geen paar minuten leek dat ook Ruben Hulshof ondersteboven werd gelopen in het strafschopgebied. De leidsman gaf aan dat dit reglementair gebeurde en dus geen overtreding.

De Tukkers 1 was heer en meester de tweede helft en Oldenzaal kon niets anders dan tegenhouden. Kars Velthof stuurde Jelle Hulskotte de diepte in. De spits schoot de bal tegen de doelman aan die zijn doel was uitgesneld. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd de grootste kans voor de Albergenaren. Een steekpass van Joep Egberink bereikte Tim Haarhuis die op de doelman schoot. Hij kreeg de bal opnieuw voor zijn voeten en hield het overzicht. Jelle Hulskotte was meegelopen en plaatste de bal in de hoek van het doel. De verdediger van thuisploeg kon de bal nog maar net met zijn voet van de lijn halen. De Tukkers 1 liet zo 2 dure punten liggen in Oldenzaal.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers een uitwedstrijd tegen Juventa’12. Op sportpark ’t Lageveld in Wierden wordt om 14.00 uur afgetrapt.