Vasse 1 wint overtuigend van RSC in Rossum

Op deze tweede paasdag stond de belangrijke wedstrijd tegen RSC op het programma voor het eerste elftal van SV Vasse. De blauw-witten moesten vandaag zwaar gehavend aantreden. Tom Wiefferink en Rick Haarhuis zijn geschorst, Erik Rijsman en Len Veelers zijn geblesseerd en ook spits Han Damhuis zit inmiddels in de ziekenboeg.

De Vassenaren moesten vandaag terug vallen op enkele ervaren krachten in de naam van doelman Remco Bolscher, middenvelder John Nijhuis en voorhoedespeler Rob Wenneger. Rob Tijkorte begon door al deze wisselingen weer eens in de basis. Op de bank namen Ruud en Sam Haarhuis, Wim Nijhuis en reservedoelman Loet Hannink plaats.

Vasse 1 begon goed aan de wedstrijd en liet vanaf het eerste moment zien waarvoor het was gekomen. Na 7 minuten een prima voorzet vanaf rechts van Rob Wenneger maar Rudolf Wigger raakte de bal niet goed genoeg. Zo’n 5 minuten later een kans voor Daan, maar hij schoot met links over. Na een kwartier spelen was er wederom een kans, deze werd net naast de rechterkruising geschoten.

Rossum kwam tot dat moment niet aan het voetballen toe en loerde vooral op een snelle counter. Na een halfuur spelen een kans voor Rob Wenneger op aangeven van Rudolf maar ook deze inzet mist kracht. Tien minuten voor rust komt RSC iets beter in het spel en zorgt het voor iets meer gevaar, maar daar bleef het dan ook bij. Vlak voor rust kwam Vasse 1 alsnog op voorsprong, Rudolf stuurt Daan diep en na een misverstand achterin schoot hij de bal tegen de touwen en floot de scheidsrechter niet veel later ook voor de rust.

Vasse 1 ging na de thee door met het eigen spel, kansen komen weer voor de voorhoede maar wederom niet overtuigend genoeg in de afronding. Ongeveer 25 minuten na rust een goede vrije trap van Rudolf Wigger maar de keeper pareert de bal nog net naar buiten. Een kwartier voor tijd krijgt een speler van RSC de rode kaart en uit de voortvloeiende vrije trap komt de afvallende bal uiteindelijk bij Stefan Weersink voor de voeten en hij schiet de 0-2 binnen. Vanaf dat moment gaat Vasse iets slordiger voetballen en wil RSC nog wat forceren maar zover komt het uiteindelijk niet. Na enkele minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter voor het laatst en pakt Vasse 1 hele belangrijke punten in de strijd om degradatie.

Komende zondag wordt er opnieuw een bezoek gebracht aan een concurrent en ook dan zal er voor elke meter moeten worden gestreden op het kunstgras van sportpark De Stockakker in De Lutte. De onderlinge resultaten van de laatste 3 ontmoetingen (telkens winst voor de Vassenaren) geven daarbij een zekere mate van vertrouwen, hoewel het spelbeeld redelijk in evenwicht was. Er zal om 14.00 uur worden afgetrapt.