Juventa verslaat De Tukkers 1 in een enerverend duel

Het eerste elftal van De Tukkers verloor vanmiddag voor het eerst in dit kalenderjaar. Juventa won in een duel waarin van alles gebeurde met 3-2.

Binnen de minuut lag de bal al in het netje. De voorzet van Yunus Gunor werd bij de tweede paal ingekopt. Doelman Sander Kemperink kon redden, maar van dichtbij was Sten Knol alert en scoorde: 1-0.

Na 10 minuten de eerste mogelijkheid voor de Albergenaren. Jelle Hulskotte schoot net buiten het strafschopgebied de bal een halve meter naast. De Tukkers 1 was zeer slordig in de passing en speelde zodoende  Juventa in de kaart.

De 2-0 viel na een half uur spelen. Een voorzet vanaf links kwam uiteindelijk voor de voeten voor Rick Olde Olthof die vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalde. Het leek dat de doelman van De Tukkers door een speler die in buitenspelpositie stond werd gehinderd. De leidsman oordeelde anders en keurde het doelpunt goed. Juventa was voor rust nog een paar keer gevaarlijk in de counter, maar trof geen doel.

De tweede helft was nog maar amper onderweg toen Joep Egberink namens De Tukkers de marge terugbracht tot 1 doelpunt. Hij schoot een vrije trap fraai achter de doelman: 2-1.

Daarna volgenden 2 rode kaarten in een kort tijdsbestek. De rechtsback van de Wierdense ploeg moest het veld verlaten wegens natrappen. Nog geen 5 minuten later moest De Tukkers 1 ook verder met 10 man. Jan-Willem van Mook kreeg de rode prent. Het was een lichte overtreding, maar zijn tegenstander kon alleen richting doel.

Juventa verdubbelde de voorsprong in de 67e minuut. Een vrije trap van eigen helft viel over de verdediging van de Albergenaren. Rick Olde Othof kopte de bal langs de uitgekomen Sander Kemperink in het doel: 3-1.

De Tukkers 1 ging alles of niets spelen en waar Juventa in de omschakeling de wedstrijd had kunnen beslissen, scoorde het Albergse team 10 minuten voor het einde. Een afvallende bal volleerde de uitstekend ingevallen Tim Haarhuis prachtig in het doel: 3-2. Het werd nog even spannend tot het einde, maar Juventa hield stand.

Aanstaande woensdag wordt het duel tegen SC Enschede overgespeeld. Het duel werd ongeldig verklaard door het meedoen van een niet-speelgerechtigde speler. De wedstrijd wordt gespeeld in Albergen op sportpark ’t Loarkamp. Aftrap is om 20.00 uur.