Fleringen 1 heeft nacompetitieplek voor promotie nu in eigen hand

Gisteren stond voor het eerste elftal van VC Fleringen de belangrijke uitwedstrijd tegen DTC’07 op het programma. Een weerzien met oud-trainer Tim Meijerink.

Bij winst kon Fleringen haar voorsprong op DTC uitbouwen naar 6 punten. De vierde plaats in de 5e klasse A geeft recht op een plek voor nacompetitie voor promotie. Bij Fleringen 1 keerde Sjoerd Booijink terug in de basisopstelling na een ribblessure. Dit ging ten koste van Tim Schepers.

De wedstrijd begon afwachtend voor beide teams. Het veld was hobbelig en hierdoor was het lastig om de bal over de grond te spelen. Toch was het in het eerste kwartier DTC’07 dat het gevaarlijkst werd. Vooral de lastig te bespelen Sam Tebbe kwam een aantal keer gevaarlijk door. Na een kwartier spelen kwam Fleringen wat meer uit haar schulp. Er werd makkelijker gecombineerd en hierdoor kwam Fleringen vaker in de buurt van het doel van DTC’07-doelman Jordi Visschedijk.

Na 20 minuten spelen was Sjoerd Booijink dicht bij de 0-1 toen een vlammend schot van 20 meter tegen de paal uiteen spatte. Een paar minuten later speelde Dion Wissink de bal na een mooie actie net te ver voor zich uit om te af te kunnen drukken. Ook DTC’07 zorgde voor een paar gevaarlijke momenten voor het doel van Maarten Oosterik. De Fleringse defensie stond echter goed waardoor er geen 100% kansen ontstonden. Vlak voor rust kreeg Fleringen nog twee prima kansen om op voorsprong te komen. Eerst schoot Steven Schepers over na een mooie actie van Sjoerd Booijink. Even later schoot Dion Wissink vanuit kansrijke positie net voorlangs. Er werd gerust met een 0-0 stand.

De tweede helft kwam Fleringen sterk uit de kleedkamer. De tweede bal was telkens voor Fleringen waardoor er veel druk op de defensie van DTC’07 gezet kon worden. DTC’07 kwam er niet meer aan te pas. Er volgde een half uur waarin Fleringen 1 had kunnen en moeten scoren. De eerste grote kans was voor Dion Wissink. Hij schoot met links de bal naast het doel. Fleringen 1 rook bloed en het was wachten op de 0-1.

Naar voren geschreeuwd door trainer/coach Hans Dirksen draaide Fleringen 1 de duimschroeven aan. Aanvoerder Martijn Poppink was dichtbij een doelpunt toen hij een vrije trap snoeihard naast het doel schoot. Na zeventig minuten spelen draaide Dion Wissink zichzelf vrij in het strafschopgebied van DTC’07. Hij schoot de bal langs de keeper, maar zijn schot werd ternauwernood van de lijn gehaald door een verdediger. Fleringen 1 bracht Jeffrey Heithuis en Rick Huisman in het veld om nog meer druk naar voren te zetten.

Na 80 minuten haalde de sterk spelende Steven Schepers na een mooie actie de achterlijn. Zijn voorzet bereikte topscorer Jeffrey Heithuis, die de bal centimeters naast het doel kopte. Diezelfde Jeffrey Heithuis dwong de keeper even later tot een uiterste redding met een knap schot richting de bovenhoek. In de allerlaatste minuut had Fleringen 1 nog zomaar de deksel op de neus kunnen krijgen. Melle Analbers had de bal voor het intikken, maar Maarten Oosterik wist de bal met een waanzinnig reflex uit het doel te ranselen. Hierna floot de scheidsrechter voor het laatst.

Al met al een resultaat waar Fleringen 1 best tevreden mee kan zijn. De mannen van trainer/coach Hans Dirksen hebben de vierde plek kunnen vasthouden en hebben alles dus nog in eigen hand. Komende zondag wacht het uitduel met hekkensluiter Vosta. De wedstrijd begint om 14.00 uur.