De Tukkers 1 pakt punt in inhaalwedstrijd tegen Sportclub Enschede

Foto: De Tukkers

Een bijzonder inhaalduel stond er afgelopen woensdagavond op het programma voor het eerste elftal van De Tukkers. De op 26 maart jongstleden gespeelde wedstrijd tegen Sportclub Enschede (5-2) werd door de KNVB ongeldig verklaard wegens het meespelen van een geschorste speler.

Het inhaalduel, dat niet in Enschede maar in Albergen moest worden afgewerkt, eindigde in een remise: 1-1.

SC Enschede had in de beginfase het meeste balbezit. De Albergenaren stonden goed compact en gaven geen grote kansen weg. Net toen De Tukkers 1 het initiatief leek over te nemen, scoorde Sportclub de openingstreffer. Op het middenveld verloren de zwart-witten de bal en de Enschedeërs zochten meteen spits Dave van der Molen. Hij schoot hard op doelman Sander Kemperink. Jop Jansen stond op de rand van het strafschopgebied vrij en wist de bal binnen te schieten: 1-0 (Sportclub Enschede was op papier de thuisspelende ploeg)

De Tukkers 1 had daarna het meeste balbezit, maar wist zelden voor het vijandige doel te komen. De enige kans was een afstandsschot van Tim Haarhuis dat een metertje naast de goal ging. Sportclub had voor de thee de score kunnen verdubbelen, maar de buitenspeler stuitte op doelman Sander Kemperink.

In het tweede bedrijf gokte Sportclub op de lange bal en was het De Tukkers met het meeste balbezit. De Albergenaren kwamen goed weg toen een hard schot via Sander Kemperink op de lat bellande. Ruben Hulshof kreeg aan de andere kant een mogelijkheid uit een corner. Zijn harde kopbal kon nog maar net door de doelman worden overgetikt. Dave van der Molen had het duel vlak daarna op slot kunnen gooien. Hij was de doelman al kwijt, maar had niet gerekend op de sliding van Wout Borgerink.

De Tukkers 1 werkte hard in de tweede helft en scoorde 5 minuten voor het einde de gelijkmaker. Een rommelbal in het strafschopgebied viel uiteindelijk voor de voeten van Ruben Hulshof. Hij schoot van dichtbij de 1-1 tegen de touwen.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers 1 wederom op het eigen sportpark. DSVD uit Deurningen is dan de tegenstander. Aftrap is om 14.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen