STEVO 1 maakt het zichzelf knap lastig na nederlaag

Het wordt voor het eerste elftal van STEVO nog een hele opgaaf om zich via BWO te handhaven in de eerste klasse. In de eerste wedstrijd van het tweeluik waren de Hengeloƫrs met 2-0 te sterk.

Onder tropische omstandigheden op het kunstgras in Hengelo bestond het eerste kwartier vooral uit aftasten. Beide teams kregen kleine kansen maar geen grote mogelijkheden om de wedstrijd open te breken. Dat gebeurde wel in de 28e minuut. Een volgens alles wat STEVO was onterechte vrije trap op randje 16-metergebied werd in eerste instantie nog knap door keeper Roy Kreuwel uit het doel geranseld. Op de rebound van Timo Voss van dichtbij was hij echter kansloos: 1-0 voor BWO.

STEVO 1 bleef tot vlak voor rust de onderliggende partij en het mocht blij zijn dat het in die fase bij 1-0 bleef. Vlak voor rust richtten de Geesternaren zich weer op. Niels Wigger kwam net tekort op een voorzet van Roy Wigger, waardoor het schot gemakkelijk gepakt kon worden. Vlak daarna nog een afgekeurd doelpunt van diezelfde Wigger wegens buitenspel.

In de tweede helft hetzelfde beeld als de eerste helft. BWO iets makkelijker voetballend, STEVO 1 met veel inzet. In deze fase enkele grote kansen over en weer. Het dichtst bij was Roy Wigger die een mooi gekruld schot binnenkant paal zag belanden. Even later schoot Thijs Nieuwmeijer vanaf de zijkant van het strafschopgebied op doel, waarbij afleggen op de volledig vrijstaande Niels Wigger beter was geweest. Tussendoor liet ook BWO zich enkele keren gevaarlijk voor het doel van Roy Kreuwel zien en waar STEVO 1 de kansen niet benutte, lukte dat BWO in de 69e minuut wel. Bryan Nijhof kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal vanaf de zijkant aangespeeld en haalde onhoudbaar uit.

In het restant van de wedstrijd probeerde STEVO 1 het nog wel, maar BWO bleef overeind en trok de 2-0 over de streep. Er is nog geen man overboord voor de Geesterense voetbalclub, maar lastig wordt het wel.

Tweede pinksterdag om 14.00 uur volgt op de Peuverweide in Geesteren de return. In de andere finale won Winsterswijk vandaag de eerste wedstrijd met 1-0 van TVC 1.