Vroegere tijden herleven weer tussen oude motoren

Historische Motorstichting Tubbergen
Historische Motorstichting Tubbergen
Foto: Paul Snijders

Dit jaar organiseert de Historische Motorstichting Tubbergen (HMT) voor de 14e keer de welbekende motordemo’s op de Tubbergerring.

Kosten nog moeite zijn gespaard om er er weer een geweldige dag van te maken. Niet in de laatste plaats door medewerking van de Historische Motorsport Vereniging (HMV). Zij zullen met meer dan 200 coureurs deelnemen. Alle klassen, van 50 cc tot 500 cc en zijspannen, verschijnen hiervoor aan de start.

Ook geeft het Classic Motorcycle Demo Team weer acte de présence met 33 rijders uit de oude tijd. Zoals o.m. Reinhard Hiller, de zoon van de bekende Ernst Hiller die vroeger vele malen een overwinning vierde in Tubbergen. “Zijn vader is ons helaas ontvallen. Maar nu is Reinhard, die jaren samen met hem Grand Prix’s heeft gereden, wel aanwezig. Ook vele andere bekende coureurs van vroeger – bijvoorbeeld Gerard van der Wal, Andre Stamsnijder, Hans de Wit, Theo en Axel Bult, en Willem Heycoop – zijn met schitterende motoren aanwezig”, benadrukt HMT-bestuurslid Frank Snijders. “Ook hebben we 5 Honda RC162/3/6 kunnen contracteren welke de nodige decibels zullen laten horen en waarschijnlijk tot in Almelo te horen zullen zijn… Daarnaast hebben we ook aan de kleintjes gedacht met een minikermis op het terrein en natuurlijk zal het ook aan de nodige catering niet ontbreken.”

Op tweede pinksterdag begint de training om 10.30 uur. De demoritten starten om 12.30 uur, waarna er om 18.00 uur een prijsuitreiking bij Jos Engbers Motoren volgt. De entree is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen