Podiumplek tijdens NK voor talententeam Tornado

Foto: Tornado

Een onvergetelijke dag, met een bronzen plak op het Nederlands kampioenschap in Emmeloord als resultaat.

Het talententeam van volleybalvereniging Tornado uit Geesteren heeft de doelstelling van de vereniging bereikt. Na het behalen van het kampioenschap in de Hoofdklasse in de topklasse werd er afgelopen zaterdag gestreden om de Nederlandse titel.

Zaterdagochtend om 07.00 uur vertrokken de speelster met ongeveer 70 meegereisde supporters naar Flevoland. De speelsters maakten er op de heenreis al een feestje; al zingend vertrokken ze vanuit Geesteren. Onderweg werd er tussen Zwolle en Kampen een busstop ingelast. Daar kregen de speelsters een persoonlijke video boodschap te zien van hun ouders, met als gemeenschappelijke boodschap: “Wij zijn ongelofelijk trots op jullie, ongeacht wat vandaag de uitslag gaat worden. Jullie moeten vooral niet vergeten om te genieten tijdens de wedstrijden op het NK. En speel vrijuit met een lach op je gezicht. Laat zien dat je als team veel plezier met elkaar hebt. Je maakt dit waarschijnlijk nooit meer mee.”

Wedstrijden

Tornado verloor de eerste wedstrijd (0:2) van de kampioen uit de regio noord, VV Sneek. De tweede wedstrijd ging eveneens met 0:2 verloren, maar dan van Voltena. In de kruisfinale wachtte Dinto, de kampioen an de regio zuid.

In de eerste set kregen de speelsters van Tornado geen grip op de wedstrijd en deze ging dan ook verloren. Maar toen herpakten de meiden zich en trokken ze de tweede set naar zich toe. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Tornado begon sterk aan de tiebreak, de zenuwen waren volledig onder controle en dit resulteerde in een mooie winst. Dinto werd met 2-1 verslagen en dit betekende een derde prijs op het NK.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen