Ledenaantal van SVGT explosief gestegen

Het bestuur van de SVGT
Het bestuur van de SVGT
Foto: Redactie

FC Twente kent een flink aantal supportersverenigingen, waarvan de Vriendenkring en Vak P de bekendste zijn. Daarnaast zijn er ook veel supportersverenigingen in diverse dorpen in Twente, zo ook Supportersvereniging Gemeente Tubbergen (SVGT).

Allemaal delen ze één ding, en dat is de liefde voor FC Twente. Iedere wedstrijd worden bussen gereserveerd om samen af te reizen naar de Grolsch Veste. Iedere thuiswedstrijd gaan er zeker 170 leden van de SVGT mee, verdeeld over 4 bussen. De verwachting is dat de volgende ook snel zal volgen. “De ervaring leert dat als we met een extra bus beginnen, ook die snel vol raakt”, zo laat penningmeester Jordy Siegerink weten. Hij is tevens verantwoordelijk voor het regelen van de bussen.

Sinds de officiële oprichting in november 2012 ging het hard met SVGT dat ondertussen liefst 460 leden telt. Daarmee staat de SVGT nu op de vierde plek als het gaat over het aantal leden per supportersvereniging. Koploper met 4.000 leden is de Vriendenkring. Vak P staat tweede, maar deelt de gegevens niet en op de derde plek staat Markelo met 590 leden. De ledenaantallen van andere officiële vereniging zijn: Wierden (350), Denekamp (350), Rijssen (350), Haaksbergen (300), Goor (300), Vriezenveen (300) en Alstätte (100).

In november is het precies 5 jaar geleden dat Joop Munsterman, Jeroen Heubach, Leroy Fer en Eddy Achterberg naar eetcafé Fox in Tubbergen kwamen voor de officiële oprichting van de vereniging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen