Voetbalmeiden van De Tukkers winnen bekerthriller

Afgelopen zaterdag stond al weken rood omcirkeld in menig agenda in Albergen. De dag dat De Tukkers MO19-1 de bekerfinale zou gaan spelen tegen DVS’33 uit Ermelo.

Omdat het de finale betrof, werd deze wedstrijd op neutraal terrein gespeeld. De KNVB koos voor de velden van Longa’30 uit Lichtenvoorde. Taxibedrijf Bert Huisman vervoerde de meiden, de staf en de supporters gingen in de spelersbus van De Tukkers.

De meiden waren behoorlijk gespannen voorafgaand aan de wedstrijd. In de warming-up werden deze weggespeeld en vervangen door gezonde wedstrijdspanning. In de competitie was het team uit Albergen de concurrent al 2 keer tegenkomen en beiden keren werd er gewonnen. Alleen heb je aan statistieken helemaal niets in een finale, een wedstrijd die de beslissing moet brengen.

De Tukkers begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de derde minuut direct een grote kans. Anouk Kuiphuis schoot van buiten de zestien meter op doel en deze bal ketste op de lat terug het veld in. Dit was de voorbode voor de rest van de wedstrijd. De Tukkers kreeg meerdere kansen, maar zag ook meerdere inzetten op de paal en de lat uiteenspatten. Dit was een wedstrijd waarin de bal er gewoon niet in wilde. DVS’33 kwam er af en toe gevaarlijk uit in de counter, maar De Tukkers wist ook deze aanvallen goed te pareren.

In de tweede helft begon DVS’33 iets beter te voetballen en kwamen de meiden uit Albergen ook af en toe onder druk te staan. Het team van Mark Kuiphuis en Ingo Meijer bleef echter voetballen en kansen creëren. Jammer genoeg mondden deze kansen niet uit in doelpunten, zodat na 90 minuten nog steeds de beginstand op het scorebord stond: 0-0.

In de bekerfinale is er geen verlenging en dus werden er direct strafschoppen genomen. DVS ’33 hoopte op een nieuwe stunt, doordat zij in de halve finale Bennekom hadden verslagen door penalty’s. De Tukkers won de toss en liet DVS’33 als eerste schieten. Laura Kemna, de keepster van de Tukkers uit Albergen, had zich in het verleden (bijv. bij het schoolvoetbal en in de reguliere competitie) al eens bewezen als een heuse penaltykiller. De eerste drie penalty’s van beide teams gingen erin. De vierde penalty van DVS ’33 werd goed ingeschoten, maar met een katachtige reflex wist Laura deze bal uit de hoek te halen. Nu was het zaak om de resterende 2 penalty’s van de Tukkers erin te schieten. Dit lukte en zodoende was De Tukkers MO19-1 de winnaar van de beker ten koste van DVS’33 uit Ermelo.

De supporters hebben 90 minuten lang kunnen genieten van een bloedstollende finale. De beker werd uitgereikt, de champagne ontkurkt en het feest barstte los in Lichtenvoorde. Vanzelfsprekend bleef het lang onrustig in Albergen, mede door de aanwezigheid van de ‘witte attractie’ waar de meiden het feest flink doorzetten. Komende maandag zal het team nog gehuldigd worden in die tent.