STEVO 1 en TVC 1 verschijnen gehavend aan de eindstreep

Foto: Paul Snijders

Zondag staat er een prachtig affiche op de borden in Harbrinkhoek. De eerste elftallen van ‘noabers’ TVC’28 en STEVO vechten, in een allesbeslissende wedstrijd, op sportpark Frielink uit wie er komend seizoen wederom op eerste klasse mag acteren en wie er degradeert naar de tweedee klasse.

De babyboomgeneratie denkt al gauw weer terug aan het seizoen 1982-1983 toen er in Harbrinkhoek 6.000 mensen kwamen kijken bij de wedstrijd tussen MVV 1 en STEVO 1. Pallets werden opgestapeld en platte wagens werden overal vandaan gehaald om iedereen een goed zicht op de wedstrijd te geven. Of dit zondag ook weer noodzakelijk is? De gastheer heeft tegenwoordig een tribune met rode kuipstoeltjes waar ongeveer 300 mensen op kunnen zitten. Het devies is dus om op tijd per fiets vanuit Tubbergen, Geesteren, Albergen, Reutum et cetera te komen…

TVC 1 is er afgelopen zondag niet in geslaagd om de 1-0 achterstand in FC Winterswijk om te zetten. De wedstrijd eindigde in een sobere 0-0, waardoor de Winterswijkers promoveerden naar de eerste klasse. STEVO 1 wist de 2-0 achterstand bij BWO in Hengelo ook niet om te buigen. Er werd weliswaar gewonnen met 2-1 in Geesteren, maar dit bleek niet genoeg voor klassenbehoud. Beide ploegen zijn gehavend door schorsingen van prominente basisspelers. Kortom, het belooft een spannende wedstrijd te worden.

De aanvang van deze Tubbergse ‘clash’ is om 14.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen