Lotte Telgenhof Oude Koehorst allround winnares van het NK Junioren

Vandaag verschenen ruim 240 klootschieters aan de start voor het NK van de Nederlandse Klootschietbond.

De organiserende vereniging had alles uit de kast getrokken om de wedstrijden goed te laten verlopen. De jongste deelnemers, sommigen net 7 jaar oud, verschenen rond 09.00 uur aan de start van de Punthuizerweg in Beuningen. Hier was de start van hun 500 meter straat. Naast het clubgebouw schoot de jeugd 5 schoten en werd de gezamenlijke afstand gemeten. Bij het onderdeel zetten, dat gespeeld wordt met een zetkloot met een gewicht van 275 gram, telde de verste van 3 worpen. Prachtige wedstrijden, gespannen trainers/begeleiders en zenuwachtige deelnemers kenmerken de eerste 2 categorieën.

Normaal spelen de klootschieters niet met veel publiek langs de kant, maar tijdens een NK is dat totaal anders. Zowel naast het veld als langs de straat staan mensen om de verrichtingen van de jeugd te bekijken.

De oudere deelnemers kwamen na de middag aan de start, waarvan sommigen vaak al één of meerdere NK’s hebben meegemaakt. Dit is dan ook terug te zien in de afstanden die gegooid worden en de professionaliteit waarmee sommige deelnemers zich voorbereiden op deze wedstrijden. Het verschil met de jongste deelnemers is dat deze spelers 800 meter op straat gooien en het onderdeel zetten gooien met een zetkloot van 375 gram.

Allroundkampioenen

Tijdens het NK worden naast de individuele winnaars ook een allroundwinnaar gehuldigd. Dit is de jongen of het meisje dat over de 3 onderdelen gezien de beste klootschiet(st)er in diens categorie is. De allroundtitel wordt dan ook gezien als de meest felbegeerde prijs tijdens het NK. Bij de jongste meisjes mocht Lotte Telgenhof Oude Koehorst van KV Reutum deze in ontvangst nemen.

Reacties