Regionaal volleybaltoernooi tussen scouts is weer uit het stof herrezen

Van begin jaren ’90 tot 2006 werd er voor alle scoutingclubs in de regio Ess’nlaand jaarlijks de Regionale Scouting Volleybalwedstrijd (RSVW) georganiseerd. Daarna werd het totaal stil op dit vlak. Tot afgelopen weekend, in Vasse.

Uit het stof herrezen, dat mag best zo genoemd worden voor de RSVW. Bij clubgebouw de Veelboer van scoutingvereniging Kameleongroep Vasse en omstreken werd zaterdag weer een editie gehouden, 11 jaar na de laatste keer.

De stamleden van de Kameleongroep zijn allen tussen de 18 en 25 jaar en deze groep is grotendeels actief als leiding bij verschillende speltakken van de vereniging. Zij bespeurden een behoefte naar meer regionale activiteiten met collega-verenigingen en medevrijwilligers van vergelijkbare speltakken. De leden vormden een organisatie en al snel bleek er voldoende animo te zijn vanuit meerdere verenigingen voor een wederopstanding van het evenement. Als enige scoutingvereniging binnen de gemeente Tubbergen, en daarmee de vreemde eend in de bijt, vonden de Vassenaren het belangrijk contact te leggen met haar ‘noabers’. De organisatie besloot zich daarom niet te beperken tot alleen scoutingverenigingen, maar ook verenigingen van Jong Nederland binnen de gemeente Tubbergen te benaderen om deel te nemen. Dit had vele positieve reacties tot gevolg. Met een deelnemersaantal van 8 teams (uit onder meer Tubbergen, Geesteren, Losser en Denekamp) kan de organisatie spreken van een succesvolle wederopstanding van het evenement.

De finale werd gespeeld tussen de teams Sjakalaka Whoop Whoop van scoutingvereniging ’t Volbert Enschede en Technische dienst van scoutingvereniging Dr. Ariënsgroep uit Losser. Laatstgenoemde pakte de winst en heeft daarmee een ereplaats op het velbegeerde RSVW-schild bemachtigd.

De organisatie hoopt het evenement jaarlijks uit te kunnen breiden en alle verenigingen van de scouting en Jong Nederland tevens in de toekomst wederom te mogen verwelkomen in Vasse.

Reacties