Mander is in opperste gereedheid voor het NK Klootschieten

Arjan Blankenvoort in actie
Foto: NKB

Zondag 25 juni komt de top van het Nederlandse klootschieten, zowel bij de mannen als de vrouwen, naar Mander voor de strijd om het Nederlands kampioenschap.

De wedstrijden zullen worden geschoten op de Plasdijk (straatbaan) en de prachtige veldbaan in de Streu. Gezien de kwaliteit en optimale conditie van de banen zullen, indien de weergoden meewerken, vele topprestaties worden geleverd en zal naar verwachting menig (persoonlijk) record verder worden aangescherpt.

Vele vrijwilligers van de organiserende vereniging KV Mander zijn reeds enkele weken druk bezig met de voorbereiding van dit prachtige evenement. De banen zijn, met medewerking van de gemeente Tubbergen, optimaal geprepareerd voor deze titelstrijd. Aan de plasdijk is een feesttent geplaatst waar tijdens het weekend ook andere festiviteiten voor de vereniging en plaatselijke bevolking zullen plaatsvinden. De organisatie hoopt naast de sporters ook vele toeschouwers te mogen begroeten tijdens dit topevenement.

Ruim 160 deelnemers zullen tijdens het NK Senioren in 5 verschillende leeftijdscategorie├źn strijden om de felbegeerde titels op de onderdelen straat, veld en zetten. Daarnaast zal tevens de allround-kampioen per leeftijdscategorie worden gehuldigd. Tijdens dit NK wordt op straat een parcours van 1000 meter afgelegd, terwijl de veldwedstrijd gaat om 5 schoten. Bij het zetten telt de beste van 3 worpen.

De wedstrijden beginnen om 09.00 uur en naar verwachting zullen rond 16.00 uur alle kampioenen bekend zijn. De wethouder van sportzaken van de Gemeente Tubbergen, Roy de Witte, zal de medailles overhandigen.

Reacties