Edwin Plegt vrijwilliger van het jaar bij Jolly Jumpers

Edwin Plegt en Silke Heerts
Edwin Plegt en Silke Heerts
Foto: Jolly Jumpers

Onlangs vond weer de jaarlijkse feestavond van basketbalvereniging Jolly Jumpers plaats. Edwin Plegt werd daarbij uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar.

Om 19.00 uur begon de avond voor de U8, U10 en U12. In groepjes gingen de spelers op pad met een route die ze moesten lopen. Naast het volgen van de route hebben ze onderweg ook spelletjes gespeeld en opdrachten moeten uitvoeren. Bij terugkomst kregen ze allemaal wat te drinken en iets lekkers.

Rond 20.00 uur begon de kantine al aardig vol te lopen. Het was aan de sfeer te merken dat iedereen wel zin had aan een feestje. Bij dit feestje horen natuurlijk ook de huldigingen voor de kampioenen van afgelopen seizoen, het bedanken van uitgevoerde taken en natuurlijk het bekend maken van de vrijwilliger van het jaar.

Kampioenen

Een voor een werden de kampioenen naar voren geroepen. Om te beginnen met U14-1: kampioen in de hoogste jongensklasse, rayon kampioen en derde bij de Nederlandse kampioenschappen. U16-2 wist ook kampioen te worden en in het hele seizoen hebben zij maar 1 wedstrijd verloren. U18-2 wist het zelfs voor elkaar te krijgen om geen enkele wedstrijd te verliezen en zo glansrijk kampioen te worden. Een enorm spannende wedstrijd was er nodig om U18-1 te kronen tot Nederlands kampioen.

Tot slot werd het eerste damesteam onder luid applaus naar voren geroepen. Vooraf werd er een spannende finale van de Final Four verwacht. Maar alles behalve dat bleek bewaarheid. Vanaf het begin namen de dames uit Tubbergen het heft in handen en samen met een hele bus meegereisde supporters wisten ook zij Nederlands kampioen te worden.

Bedankjes

Natuurlijk konden de scheidsrechters, die het hele jaar voor verschillende teams wedstrijden gefloten hebben, niet achterblijven en werden zij hartelijk bedankt voor hun inzet. Daarnaast werden Justin Veldhuis en Mart Kieftenbeld bedankt voor de inzet die zij de afgelopen jaren hebben getoond bij de vereniging.

Vrijwilliger van het jaar

Dit jaar is Edwin Plegt unaniem tot vrijwilliger van het jaar verkozen. Hij is een echte stille kracht van de vereniging, is er al jarenlang penningmeester en zorgt er zodoende voor dat de begroting sluitend is én blijft. Samen met John Kamphuis zorgt hij voor de ledenadministratie en zet zich daarnaast, met Huub Frons naast zijn zijde, in voor de komst van de nieuwe sporthal in Tubbergen en alle werkzaamheden die daaruit voortvloeien.

En daarna… Nadat iedereen gehuldigd, bedankt en/of toegesproken te hebben, was het natuurlijk tijd om onder het genot van een hapje en een drankje gezellig met elkaar te kletsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen