Jolly Jumpers presenteert een nieuwe hoofdcoach: René Heeres

Foto: Facebook / René Heeres

De in Apeldoorn wonende René Heeres neemt komend seizoen het stokje over van huidige hoofdcoach bij Jolly Jumpers, Richard Steggink. Die werd afgelopen seizoen nog met het eerste team landskampioen in de promotiedivisie.

Met het stoppen van een groot aantal teamleden is in overleg met bestuur, technische commissie, trainers/coaches en de overgebleven speelsters besloten om niet te promoveren naar de eredivisie, maar te investeren in de ontwikkeling van de huidige speelsters en de jeugd. Dit moet mogelijk maken dat Jolly Jumpers in de nabije toekomst weer op eredivisieniveau kan acteren. Juist die ambitie heeft voor Heeres meegespeeld om zich komend jaar te verbinden aan de basketbalclub uit Tubbergen. “Wat is er mooier dan, in deze tijd van basketbalscholen, bolwerken en noem maar op, op niveau te spelen met een team, dat uitsluitend uit dames bestaat die uit de regio komen?”, aldus de nieuwe coach.

Een andere reden dat Heeres, in het dagelijks leven docent én fervent kunstschilder, ernaar uitziet om het eerste damesteam te gaan trainen en coachen is dat hij de meeste speelsters kent vanuit zijn rol als rayoncoach. “Ik heb goede herinneringen aan die tijd. We zijn nu heel wat jaren verder, maar tijdens de eerste teambespreking heb ik gemerkt dat die klik nog steeds aanwezig is.”

Ook het bestuur en technische commissie zijn blij met het aantrekken van de Apeldoorner. “De afgelopen jaren heeft Heeres diverse basketbalteams getraind op regionaal en landelijk niveau, van jeugd tot senioren en van dames tot heren. We zijn ervan overtuigd dat zijn persoonlijkheid en ervaring perfect aansluit bij onze ambitie om op termijn met dit team te groeien naar eredivisieniveau. Heeres is een man die speelsters het nodige zelfvertrouwen kan geven, zodat ze met lef en energie kunnen spelen. We kijken uit naar komend seizoen!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen