Bijna uitverkocht Festiball laat het centrumplein van Tubbergen bruisen

Het centrumplein van Tubbergen is zo haast onherkenbaar
Het centrumplein van Tubbergen is zo haast onherkenbaar
Foto: Festiball

Met het karakteristieke kerkgebouw aan het Tubbergse centrumplein als tijdelijk ‘reclamebord’ kunnen de organisatoren van Festiball met recht zeggen dat ze alles uit de kast hebben gehaald om het evenement onder de aandacht te brengen.

De komende 3 dagen is het centrum van Tubbergen welhaast sprookjesachtig omgetoverd en alleen toegankelijk voor wandelaars of tweewielers. Verder is de locatie tot een soort volleybalwalhalla aan het strand gevormd, compleet met ligstoelen, ijskraampje, cocktailbars, live bandjes en wat al niet. Dat alles bij – als we op de weergoden mogen vertrouwen – tropische temperaturen. De jeugdraad van de Tubbbergse carnavalsvereniging en Mark Oude Luttikhuis van Soccer Inside mogen dus in hun handen wrijven.

Dat het met de animo wel snor zit, blijkt alleen al uit de ‘gedwongen’ uitbreiding die Festiball opnieuw heeft moeten maken. Naast het compleet bezette plein, is ook het weitje tussen beiden kerken in gebruik genomen. “Alleen voor zondagmiddag zijn er nog 6 plaatsen vrij. Verder zit alles helemaal vol”, beseft Oude Luttikhuis tot zijn grote tevredenheid. “Morgen start het met een toernooi voor de schooljeugd. Wat in elk geval ook opmerkelijk is, is de muziekband voor zaterdagavond. Die sloot bijvoorbeeld vorig jaar nog de Zwarte Cross af, dus dat gaat vast een heel bijzonder optreden worden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen