Jumping Twente breidt in Geesteren met een paardenconcours uit

Foto: Jumping Twente

Na 3 succesvolle ponyconcoursen kondigt de organisatie van Jumping Twente een nieuw onderdeel aan, een paardenconcours dat op 25, 26 en 27 augustus voor de eerste keer zal plaatsvinden op Erve Maathuis in Geesteren.

Op 18, 19 en 20 augustus vindt daarnaast alweer de vierde editie van het Jumping Twente Ponyconcours plaats waar deelnemers wederom interessante prijzen kunnen winnen. Tijdens het paardenconcours wordt gestreden om een prijzenpot van in totaal €35.000, waaronder een auto. De inschrijvingen zijn geopend. “We zijn trots op wat we hebben neergezet in een paar jaar”, zegt voorzitter Henk Schurink. Hij vervolgt: “Het succes van het ponyconcours willen we nu doorzetten, daarom komen we dit jaar met de eerste editie van het Jumping Twente Paardenconcours. We hebben een interessante prijzenpot voor deelnemers en de inschrijving is geopend.”

Het driedaagse ponyconcours en paardenconcours is open voor alle ruiters. Bij de pony’s wordt er wederom gestreden om de rijke prijzenpot en KHNS punten. Voor het nieuwe onderdeel van Jumping Twente, het paardenconcours, wordt gereden voor het winnen van één van de prijzen uit de prijzenpot. De omvang hiervan is €35.000, met als hoofdprijs – voor de 1.40 meter categorie – een auto ter waarde van bijna €13.000 (of €10.000 in contanten).

Internationale allure

De organisatie heeft de ambitie om een nationaal concours neer te zetten met internationaal allure. Dat vertaalt zich ook in de manier waarop de ruiters worden opgevangen door de organisatie. Schurink hierover: “Deelnemers kunnen zich aanmelden via onze website en krijgen van ons stalling voor de paarden, een campingplaats, elke ochtend een royaal ontbijt aangeboden en natuurlijk een randprogramma aangeboden. Wij zijn namelijk een gastvrij evenement.”

De toegang voor het publiek is gratis. Meer informatie over het evenement en het aanmelden als deelnemer kan via de website www.jumpingtwente.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen