Handballers steken na 38 jaar de straat over

Jarenlang was het een vaste traditie: de bingo van handbalvereniging Stevo bij café/zaal Steggink. Na 38 jaar is er afgelopen week een eind aan gekomen.

Voor de kenners, bingo is heel simpel. Toch gaat het er doodserieus aan toe en is er doorgaans geen kik te horen. Alleen de getrokken nummers worden luid en helder voorgelezen: “35, 42, 28”, enzovoorts. Totdat iemand op een gegeven moment “bingo” roept en het rumoer alsnog start. De spanning stijgt bij alle aanwezigen, de organisatie haalt het winnende bingokaartje op en controleert deze zorgvuldig. In bijna alle gevallen gaat het om een juiste bingo en wordt er een prijsje overhandigt. De stilte in de zaal treedt vervolgens weer gedwee in, waarna hetzelfde ritueel zich opnieuw voltrekt.

Bingo in Geesteren

Het is al een vast begrip voor handballers in Geesteren, de bingo-avonden in het dorpscafé van de familie Steggink. Sommigen waren er deze keer misschien voor het eerst, maar er zaten ook ‘veteranen’ tussen die het in de bijna 4 decennia geen enkele keer hebben overgeslagen. Hieraan is een eind gekomen, althans op deze locatie. Uit handen van verenigingsvoorzitter Berthil Jansen ontving caféhouder Harry Steggink een bos bloemen met een presentje voor de gastvrijheid in alle afgelopen jaren, waardoor het tijdperk met toch nog een feestelijk tintje werd afgesloten.

De zoektocht naar een nieuwe locatie heeft de Geesterense sporters geen wereldreis gekost. De overbuurman, café/zaal Kottink, bleek hen met open armen te ontvangen. Daar zal de traditionele dorpsbingo dan ook een vervolg krijgen, te beginnen op 4 september aanstaande (vanaf 19.30 uur).

Reacties