Jolly Jumpers 1 wint eerste competitiewedstrijd

Na een goede voorbereiding stond gistermiddag de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de hoofdmacht van basketbalvereniging Jolly Jumpers uit Tubbergen. Op het programma stond US in Amsterdam.

In de eerste helft waren de ‘jumpers’ nog zoekende in hun spel. Daar waar ervaren speelsters gestopt zijn, zijn er jonge talenten aangesloten bij de selectie. Ook voor de nieuwe trainer/coach RenĂ© Heeres was het aftasten.

Jolly Jumpers 1 begon rommelig aan de wedstrijd, maar dit werd in de verdediging goed opgepakt. Veel energie en positiviteit in het team en vanaf de bank. De laatste paar minuten van de eerste helft werd er hard gewerkt en werd er meer gescoord. Desondanks was er nog veel ruimte voor verbetering. De 1e helft werd afgesloten met een stand van 20-30 in het voordeel van de Tubbergse ploeg.

De tactiek werd nogmaals doorgesproken in de kleedkamer en Jolly Jumpers 1 begon erg sterk aan de tweede helft. Door veel energie op de vloer namen de Tubbergse meiden de overhand. US zat niet in hun spel en daar profiteerden de dames van. Hierdoor pakten de meiden uit Tubbergen een goede voorsprong, maar US gaf niet op en kwam terug tot 9 punten. Met 2 punten op zak vertrok Jolly Jumpers 1 weer terug naar het verre oosten.

De eerste thuiswedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 23 september om 19.30 uur in de Burgemeester Verdegaalhal in Tubbergen.