Fleringen 1 verliest in eerste competitiewedstrijd nipt van AVC Heracles

Vandaag stond voor het eerste elftal van VC Fleringen de eerste seizoenswedstrijd tegen AVC Heracles op het programma. Het was tevens de eerste competitiewedstrijd van de hoofdploeg op het vernieuwde kunstgrasveld.

Bij Fleringen 1 stond ‘good old’ Robert Beukerink in het hart van de verdediging en ook Steven Schepers was weer fit genoeg om vanaf het begin te spelen. Om 14.00 uur werd er op sportpark ’t Reuvekamp afgetrapt.

Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd op het kunstgrasveld in Fleringen. AVC Heracles had een licht overwicht, maar tot echte kansen kwam het niet. Fleringen 1 bood veel vechtlust en hierdoor werden er mooie duels uitgevochten.

Na een kwartier spelen was er de eerste kans voor AVC Heracles. Lars Ossel werd vrijgespeeld aan de rand van het strafschopgebied. Zijn harde schot werd door doelman Maarten Oosterik gepareerd. Hierna volgde er direct een kans voor de Fleringers. Lars Schoemaker wist met een mooie actie aan de zijlijn 2 man uit te spelen. De daaropvolgende voorzet werd door Jasper Slaghekke slechts centimeters over de lijn in het lege doel gewerkt.

Na een half uur spelen volgde er wederom een kans voor AVC Heracles toen Gerrit Hendriks de bal teruglegde op Mart van der Heijden. Ook dit schot werd door de voortreffelijke Fleringse doelman onschadelijk gemaakt. Fleringen 1 had hierna pech dat Steven Schepers na een mooie aanval net niet goed genoeg met zijn passen uitkwam om de openingstreffer binnen te werken.

Na 40 minuten spelen kreeg Fleringen 1 een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Met een schitterende crosspass wist aanvoerder Martijn Poppink de mee opgekomen Robin Heithuis te bereiken. Na een dribbel schoot hij de bal ternauwernood naast het doel. Vlak voor rust kreeg ook AVC Heracles nog een kans. Maarten Oosterik kwam als winnaar uit de strijd na een één op één duel met Lars Ossel. Er werd gerust met een 0-0 stand.

In de tweede helft had de Fleringse ploeg meer grip op het middenveld. Het wist hierdoor vaker voor het doel van doelman Vincente Fernandez Hesselink te verschijnen. Toch was het AVC Heracles dat op voorsprong kwam. Lars Ossel schoot na een combinatie de 0-1 achter Maarten Oosterik. Fleringen liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Hier kreeg het ook kansen toe.

Na 70 minuten spelen werd de goed spelende Dries Koopman na een lange rush gevloerd. De toegekende vrije trap werd door Jasper Slaghekke op de vuisten van de Almelose doelman geschoten. Hierna volgde er een indirecte vrije trap in het strafschopgebied, toen Tim Stopel onreglementair werd afgestopt door Mart van der Heijden. Deze vrije trap werd door Dries Koopman kiezelhard richting het doel geschoten. Helaas werd deze gestopt door de prima keepende doelman Fernandez Hesselink.

Fleringen 1 zette vervolgens alles op alles om nog de gelijkmaker te forceren. Aan de andere kant mocht het ook van geluk spreken dat Lars Ossel en Mart Keizers het vizier niet op scherp hadden staan om de 0-2 binnen te prikken. In de slotfase wist aanvoerder Martijn Poppink nog 2 keer in schietpositie te komen na twee mooie acties. Helaas vond hij tot 2 keer toe de Almelose doelman op zijn weg.

Fleringen 1 verloor vandaag van een sterke tegenstander, maar wist zelf een prima wedstrijd te spelen. Er zijn tevens genoeg aanknopingspunten waar de selectie van trainer/coach Hans Dirksen mee verder kan. Op zondag 8 oktober speelt Fleringen 1 de volgende wedstrijd. In eigen huis moet er dan worden afgerekend met Vosta uit Enschede.