Vasse 1 hoopt eerste seizoenswedstrijd snel te vergeten

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd voor Vasse 1 op de rol, een uitwedstrijd in Vroomshoop.

Gezien het weer en het vertrouwen waarmee Vasse naar Vroomshoop afreisde zou het een mooie dag gaan worden. Een volledig fitte selectie en 4 frisse wissels op de bank moesten zorgen voor de eerste 3 punten van dit seizoen. Niets bleek minder waar. Het eerste elftal van SV Vasse begon slap aan de wedstrijd en elk duel werd verloren. Toonaangevend was in de 19e minuut een gele kaart voor Groothuis, die voor de tweede keer achterin moest ingrijpen na knullig balverlies.

Vroomshoop kreeg na ongeveer een half uur spelen een vrije trap van de zijkant. Deze werd naar de tweede paal gedraaid en viel achter doelman Schuurman geweldig in de winkelhaak: 1-0 voor de thuisploeg en dus werk aan de winkel voor de blauw-witten. Dat een aantal spelers nog niet in de gaten hadden dat inmiddels de competitie begonnen was, bleek wel. Vlak voor rust sneden de aanvallers van Vroomshoop als een mes door warme boter door de Vasser verdediging en kon de Vroomshoopse spits een-op-een met keeper Schuurman koeltjes afronden.

Het leek even of Vasse scherper uit de kleedkamer kwam en na een aantal speldenprikjes wist Veelers op aangeven van Daan Haarhuis goed af te ronden: 1-2 op het bord en nog 35 minuten te spelen. Iedereen maakte zich op voor een stormachtig slot van deze wedstrijd. Het bleek echter toch anders te verlopen. Vasse 1 viel terug in zijn spel van de eerste helft. Al werden nu wel meer duels gewonnen, het wist geen vuist meer te maken. Na een scrimmage voor de goal van de doelman viel de bal voor een aanvaller van Vroomshoop en deze wist de bal over de sluitpost te tikken: 3-1 voor Vroomshoop en eigenlijk ging daarmee de wedstrijd als de welbekende nachtkaars uit.

Komende zondag speelt het team van Mark Bolink de eerste thuiswedstrijd van deze competitie als Borne 1 op bezoek komt. De geel-zwarten staan dit seizoen voor het eerst onder leiding van Rob Bakker die we nog kennen als voormalig coach van SC Overdinkel. Met een 5-1 overwinning op kampioen Saasveldia heeft de ploeg indruk gemaakt in de bekerpoule, waardoor ze zich net als Vasse 1 hebben geplaatst voor de volgende ronde. Afgelopen seizoen eindigde het treffen in een klinkende 3-1 overwinning voor de thuisclub.