Lindsay Leussink verrast Ieren tijdens kwalificatie

Vanmorgen om 11.00 uur stond een kwalificatiewedstrijd voor de Queen of the Roads op het programma. Hier konden alle vrouwelijke klootschieters aan deelnemen, alleen werd deze wedstrijd wel in Ierland gespeeld.

Voor Nederland reisden Marleen Hoffmann en Lindsay Leussink af naar Ierland om deel te nemen. Marleen startte in de eerste groep tegen Sarah Kelly. Iedere deelnemer had 10 schoten en wie na 10 schoten de grootste afstand had afgelegd, zou winnen.

Marleen maakte er een spannende wedstrijd van en wist uiteindelijk knap van haar Ierse concurrent te winnen. In de tweede groep kwamen de Ierse Claire O’Sullivan en de Duitse Lena Gerdes in actie. Lena speelde helaas geen rol van betekenis, Claire daarentegen ging de afstand van Marleen ruim voorbij en stond daarmee aan kop.

Tot slot startte Lindsay Leussink nog. Ze had helaas geen tegenstander, omdat er maar 5 inschrijvingen waren voor deze kwalificatie. Lindsay begon goed en na 5 schoten lag ze een meter voor op de tussenstand van Claire. Haar zesde tikte goed op de straat en hiermee pakte ze een flinke voorsprong. Deze stond ze niet meer af en door haar winst weet ze zich te kwalificeren voor de halve finale van komende vrijdag.

Vrijdag zal Lindsay de al gekwalificeerde Silke Tulk en Kelly Mallon uit Ierland tegenkomen in de halve finale. Alleen de winnaar gaat naar de finale. In de andere halve finale zullen de Duitse Anke Klöpper en de Ieren Carmel Ryan en Emma Fitzpatrick het tegen elkaar opnemen. Ook zij leveren 1 finalist. De finale wordt komende zondag gespeeld in Ierland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen