Laatste loodjes voor een multifunctioneel sportpark in Fleringen

Foto: VC Fleringen

Met het 50-jarig jubileum van VC Fleringen in zicht, wil het bestuur van de club alle werkzaamheden op en rond het voetbalcomplex tijdig gereed hebben om zich te kunnen focussen op de aanstaande festiviteiten.

Op het complex van VC Fleringen hebben afgelopen zomer velen de handen uit hun mouwen gestoken om het kunstgrasveld aan te leggen en diverse andere verbeteringen aan te brengen. Zo is er een kunstgrasveld gerealiseerd en zal het ommuurde terras over 1 á 2 weken klaar voor gebruik zijn. Hierop komt tevens een overkapping. Het normale grasveld is naar verwachting in het voorjaar weer bespeelbaar.

Qua multifunctionaliteit van het sportcomplex zijn er vele plannen. Zo is een werkgroep bezig uit te zoeken op welke wijze het best invulling kan worden gegeven aan het multifunctioneel gebruik van een deel van de ruimte tussen het kunstgrasveld, de kantine en het natuurgrasveld. Concreet wordt gedacht aan bijvoorbeeld een beachvolleybalveld, een ruimte voor sport en spel voor de inwoners van Fleringen (een veldje voor ‘butken’, jeu de boule of iets dergelijks) en enkele speeltoestellen voor de kinderen.

Als de financiën het toelaten, willen de Fleringer voetballers in de nabije toekomst een opslagruimte voor materialen en machines realiseren. De fundering voor deze uitbreiding wordt al aangelegd.

Laatste loodjes

Het complete karwei is bijna gereed, zo laat het bestuur van de voetbalclub weten. Maar “zoals altijd wegen de laatste loodjes het zwaarst”, aldus een bericht op de website van de Fleringers. “Dus nog even de schouders eronder met elkaar en dan zijn [we] helemaal klaar voor het 50-jarige jubileum.”

Reacties