MVV 1 pakt koppositie in de tweede klasse

Gistermiddag mocht het eerste elftal van MVV’29 richting Enschede om daar aan te treden Victoria’28.

Op het slechte kunstgrasveld begonnen beide teams scherp aan de wedstrijd en vanaf het begin werden er veel overtredingen gemaakt door beide partijen. In de 25e minuut was het Koen ter Wee die de ban brak en de 0-1 voorsprong binnen kon stiftten, na juist handelen van de scheidsrechter die een overtreding liet lopen. Hij gaf daarmee voordeel en zodoende kon MVV 1 de score openen.

Vlak voor rust zette Cas Oude Avenhuis de 0-2 op het scorebord, want hij rondde een goede pass van Kai Wesselink uiterst beheerst af. Met een 0-2 voorsprong voor MVV 1 gingen de teams richting de thee.

Door een aantal wisselingen ging Victoria’28 met 4 spitsen voetballen en werd door de EnschedeĆ«rs vooral de lange bal gehanteerd. Hierdoor kreeg MVV 1 juist de ruimte en al snel na de rust vond wederom Cas Oude Avenhuis het net.

De grimmige sfeer in het veld bleef gedurende de tweede helft hangen, maar MVV 1 liet zich niet van de wijs brengen en via Koen ter Wee werd het in de 60e minuut 0-4 voor de manschappen van trainer/coach Marcel Oude Nijhuis. Ook hierna de 0-4 ging MVV 1 op jacht naar een volgend doelpunt en een kwartier voor tijd maakte Cas Oude Avenhuis zijn derde treffer van de middag maakte. MVV 1 kreeg meerdere kansen om de score nog hoger te laten uitvallen, maar dit lukte niet meer.

Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor de laatste maal. Zo pakten de Harbrinkhoekers 3 belangrijke punten en ging het team snel terug naar dubbeldorp om de koppositie in de tweede klasse te vieren.

Volgende week speelt MVV 1 thuis tegen Robur et Velocitas. Aanvang 14.00 uur.