Heren van VKC’03 slordig in de verdediging

Foto: VKC'03

Zaterdag moesten de waterpoloheren van VKC’03 het opnemen tegen DRAGOR uit Drachten. Waar in het verleden mooie en spannende wedstrijden werden uitgevochten tegen de heren uit Friesland, was het deze wedstrijd aftasten wat DRAGOR ging brengen. De bezoekers waren namelijk favoriet voor de 3 punten.

Niet snel na het eerste fluitsignaal bleek dat de Tubberger hoofdmacht niets had te vrezen. De 1-0 voorsprong stond al snel op de klok. Helaas werd niet veel later ook de gelijkmaker binnen getikt. Deze periode leek wederom op een zwemwedstrijd en eindigde in een 4-4 gelijkspel. Het werd al snel duidelijk dat de heren van VKC’03 goed weerstand konden bieden en een spannende wedstrijd bleek aanstaande.

In de tweede periode was het DRAGOR dat als eerste tot scoren kwam. De formatie uit Tubbergen bleek niet onder de indruk en maakte snel de gelijkmaker. In deze periode werd het aftasten en hier bleken de heren uit Drachten beter tegen bestand dan de thuisploeg. Zij scoorden 2 keer vlot achter elkaar door matig verdedigend werk van VKC’03. Eindstand: 6-8.

De derde periode, VKC’03 sprak af vol op de overwinning te gaan spelen. Helaas bleek DRAGOR hetzelfde strijdplan uit de kast te hebben getrokken en brachten dit beter tot uitvoering. Het werd al na enkele seconden snel 6-9. Ook hier bleek Tubbergen uit veerkracht te beschikken en kwam terug tot 8-9. Jammer genoeg werd vlak voor het einde van deze periode de 8-10 binnengeschoten.
De wedstrijd kon nog alle kanten op en met de laatstgenoemde stand ging de vierde periode van start. Aan alle illusies werd een eind gemaakt toen al snel het elfde en twaalfde doelpunt door Drachten in het doel werden gewerkt waardoor DRAGOR al snel een riante voorsprong op wist te bouwen en ook niet meer uit handen ging geven. Er moet ook gezegd worden dat de jonge Rogier Krom, die zijn team veel op sleeptouw nam deze wedstrijd, ook de laatste periode van zich liet spreken. Hij zorgde er eigenhandig voor dat de eindstand op het bord kwam door de 9-12 en 10-12 binnen te knallen.

De eindstand liet een beetje een dubbel gevoel achter. Waren de Tubbergse heren iets alerter in de verdediging geweest, dan was een gelijkspel zeker niet onverdiend.

Doelpunten

  • Rogier Krom: 4
  • Bram Paus: 2
  • Rob Kienhuis: 2
  • Gerben Eertman: 1
  • Raymond Broenink: 1

Reacties